7. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat

7. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali -Lübnanın Tripoli Belediye Başkanı Gazal, Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbeyin davetlisi olarak festivale konuk oldu


GAZİANTEP (A.A) - Lübnanın Tripoli Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Nadir Gazal, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyin davetlisi olarak 7. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivaline konuk oldu.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Lübnanın ikinci büyük şehri olan Tripolinin Belediye Başkanı Gazal, Tripoli Ticaret Odası Başkanı Toufic Dabboussi ve eşlerinin yer aldıkları heyete, Tripoli Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra Tripoliden çeşitli kuruluşların yetkilileriyle AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak da eşlik etti.
     Güzelbeyi makamında ziyaret eden heyet, kardeş kent Gaziantepte bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
     Heyeti Gaziantepte görmekten büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Güzelbey, festival nedeniyle kentte büyük bir yoğunluk yaşandığını belirtti.
     Tripoli ile kültürel ve sosyal projelerin yanı sıra turizm alanında da geniş paylaşımlar gerçekleştirilebilecek potansiyelin her iki kentte mevcut olduğunu ifade eden Güzelbey, Gaziantepte 6 yıl içerisinde bin 500e yakın yapının restore edildiğini kaydetti.
     Tripoli Belediye Başkanı Gazal ise Gaziantep ve Tripolinin özellikle tarihi ve kültürel zenginlikleri yönüyle çok benzeşen iki kent olduğunu ifade etti.
     Güzelbey ile ilk defa İstanbulda Dünya Belediyeler Birliğinin bir toplantısında tanıştıklarını hatırlatan Gazal, şunları kaydetti:
     Bugün burada oluşumuzun temel sebebi belediyeler arasındaki ilişkilerin gelişmesi oldu. Bugün burada bulunuşumuzun diğer bir sebebi de katı atık tesislerini yerinde görmekti ama bunu birçok alanda bilhassa kültürel alanlarda geliştirmek için çalışmamız lazım. Türkiyenin siyasal liderleri Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan şu anda Arap-Türk dostluğunu dünyada en iyi savunan ve sorunlarını en çok ortaya koyan bir numaralı liderler. Arap şehirleriyle Türk belediyeleri arasındaki bu ilişkiler öyle boyutlanmalı ki tüm dünyaya örnek olmalıdır.
     Güzelbey, Gazala ziyaretin anısına Gaziantepin simgeleri olan fıstık, baklava ve Gaziantep Kalesinin tasvir edildiği bir plaket takdim etti.
     Ziyaretin ardından Gazal ve beraberindekiler, bu yıl 7incisi düzenlenen Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festival alanını gezdi.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 7. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER