7. Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatı

7. Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatı -Sivas Özel Sultan Murat Koleji öğrencileri, 3 projeyle katıldıkları yarışmada ilk üç sırayı alarak takım halinde birinci oldu


SİVAS (A.A) - Sivas Özel Sultan Murat Koleji öğrencileri, Gürcistanın başkenti Tifliste düzenlenen "7. Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatı"nda üç ayrı projeyle ilk üç sırayı alarak takım halinde birinci oldu.
     Sultan Murat Koleji Müdürü Murat Kocar ve Proje Koordinatörü Hasan Demirel ve proje olimpiyatlarında derece elde eden öğrenciler basın toplantısı düzenledi.
     Demirel, Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından 25-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenen yarışmaya 42 ülkeden 120 projenin katıldığını söyledi. Geçen sene aynı yarışmada bronz madalya kazandıklarını anımsatan Demirel, bu yıl üç madalya birden almalarının mutluluk verici olduğunu ifade etti.
     Elde ettikleri başarının hem okul hem öğrenciler adına bundan sonraki çalışmalar için büyük bir moral ve motivasyon kaynağı olduğunu ifade eden Demirel, "Herkesi tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
     Demirel, proje çalışmalarının süreceğini, bu yıl içerisinde Hollanda, Amerika ve Kenyada da bilim yarışmalarına katılacaklarını sözlerine ekledi.
     Yarışmaya katılan Sultan Murat Koleji öğrencilerinden Oğuzhan Tecer ve Burak Merhan, sirke, gliserin, nişasta ve sudan doğal plastik ürettikleri projeyle altın madalya kazandı.
     Merhan, organik maddelerden oluşan bu yeni plastik türünün, normal plastiğe göre doğada daha hızlı çözündüğünü kaydetti.
     Projeyle doğadaki kirliliği azaltmayı hedeflediklerini belirten Merhan, "Projemizi kimya ve çevre alanında sunduk. Hocalarımızın desteğiyle dünya birincisi olarak altın madalya kazandık. Hocalarımız bizim için her türlü fedakarlığı yaptılar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.
     Olimpiyatlarda Onur As, trafik ışıklarının ambulanslara daha duyarlı hale gelmesini sağlayan projesiyle gümüş, Haktan Taş ise atık yağlardan biyodizel üretimini konu edinen projeyle bronz madalya aldı.
    
     Muhabir: Canberk Yüksel -Yusuf Hatip
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 7. Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER