8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -AK Parti Gaziantep Milletvekili Şahin: -Kadınlarımız kahramanlıkları, başarıları, sadakatleri, üstün nitelikleriyle ve girişimci ruhlarıyla, vatanımızı kalkınma yönünde hep ileri sevk etmişlerdir


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, kadınların, kahramanlıkları, başarıları, sadakatleri, üstün nitelikleri ve girişimci ruhlarıyla, vatanı kalkınma yönünde hep ileri sevk ettiklerini bildirdi.
     Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiyede kadınların Ben de varım diyerek, her alanda yeteneğini, birikimini, cesaret ve kararlığını ortaya koyduğunu belirtti.
     Sporda, sanatta, sanayide, siyaset ve ticarette kadınların başarılı adımlar attığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     Kadınlarımız kahramanlıkları, başarıları, sadakatleri, üstün nitelikleriyle ve girişimci ruhlarıyla, vatanımızı kalkınma yönünde hep ileri sevk etmişlerdir. Kadınların tüm girişimci faaliyetlerini destekleyen bir milletvekili olarak devletimizin ve sivil toplum örgütlerinin kadınlarla ilgili attığı her adımı ilgiyle takip ediyor, kadınlara yönelik cinsiyet ayrımcılığı, aile içi şiddet, eğitim hakkının ihlal edilmesi gibi olumsuzlukların Türkiye gibi çağdaş bir ülkede kabul edilemez olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.
     Şahin, özellikle İslam coğrafyalarında yaşayan kadınların, tarih boyunca olduğu gibi bugün de dünyadaki gelişmelere sessiz ve tepkisiz kalmayıp, tüm tehdit ve tehlikelere karşı, kadın hissiyatını, nezaketini, şefkatini ve merhametini süreçlere yansıtmayı başarabildiğini aktardı.
    
     -Töre cinayetlerine karşı ağırlaştırılmış müebbet hapis müeyyidesi getirildi-
    
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu da, kadın haklarında en ileri standartları yakalamak için 10 yıldır büyük çaba içinde olduklarını bildirdi.
     Türk kültüründe baş tacı edilen, yuvayı yapan olarak yüceltilen kadınların toplum içerisinde üstlendikleri rol ve aldıkları sorumluluğun, dünya hayatının gelişmesinde ve güzelleşmesinde önemli bir etken olarak öne çıktığını belirten Mazıcıoğlu, kadınların zaman zaman haksızlığa, şiddete, ayrımcılığa uğradığını ifade etti.
     İktidarları döneminde çalışma hayatında kadın emeğini korumaya yönelik yasal tedbirler aldıklarını aktaran Mazıcıoğlu, şunları kaydetti:
     Aile Araştırma Kurumu ile Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Yasası ile Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bizim dönemimizde kuruldu. Avrupa Birliğine üyelik sürecinde gerçekleştirdiğimiz reformlarla da kadınların kazanımları pekiştirildi. Töre cinayetlerine karşı ağırlaştırılmış müebbet hapis müeyyidesi getirildi. Kadına dönük işlenen suçlar kişiye karşı işlenmiş suç kapsamına alındı. Ayrıca iş kanununda yaptığımız değişiklikle doğum öncesi ve doğum sonrası izin süreleri artırıldı.
    
     -Toplum kavramının temeli aileye dayanıyor-
    
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı ise toplum kavramının temelinin aileye dayandığını bildirdi
     Aile faktörünün biçimlenmesinde kadınların emeğinin inanılmaz derecede fazla olduğunu belirten Sarı, kadınların fedakarlıkları ile ailenin en önemli bağlayıcı ve birleştirici temel taşı şekline geldiğini ve topluma sağlıklı bireyler yetişmesinde temel faktör olduğunu ifade etti.
     Kadınların eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendikleri görevleri başarıyla yerine getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Sarı, şunları kaydetti:
     Sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların hak ettikleri konuma gelmeleri ve geleceğe güvenle bakmaları sosyal, siyasal ve ekonomik hayata daha fazla katılmaları bizler için çok önemlidir. Kadınlar hak ve özgürlüklerine sahip çıkarken, erkeklerin de bu mücadelede birlikte hareket etmeleri gerekmektedir. Kadınlarımızın engellerinin kaldırılması, maruz kaldıkları ayrımcılığın giderilmesi, eğitim sorunları ve ekonomik zorlukların aşılması için hep birlikte çaba içerisinde olmalıyız.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER