8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -AK Parti Denizli milletvekilleri mesaj yayımladı


DENİZLİ (A.A) - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak mesaj yayımladı.
     AK Parti Denizli Milletvekilleri Zeybekci, yayınladığı mesajda, toplumun her katmanına şekil veren kadınların birlik, beraberlik ve dayanışma günü olan 8 Martın özellikle son yıllarda büyük bir bilinçlenmenin de adı olduğunu belirtti.
     Kadınların, toplumun oluşmasında gerekli temel yapı taşlarının en önemlisi olduğu vurgulayan Zeybekci, şunları kaydetti:
     Kadınlarımız, sevindirici bir şekilde artık hayatın her alanında erkeklerle yarışır konuma gelmiş, erkeklerin üstlendiği görevleri başarıyla üstlenmişlerdir. Türkiye Cumhuriyetinin odak noktasında yer alan kadınlarımız, üstlendikleri misyonu yaşatma görevini, ülkenin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatabı olmalarına rağmen hiçbir fedakarlıktan çekinmemiş ve çağdaş Türkiyenin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır. Türk kadını her durumda erkeğine yardım etti, her dönemde gereken saygınlığı gördü. Kurtuluş Savaşında vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte toplumsal yaşamda yerini aldı. Biz AK Parti olarak kadınlarımızın toplumdaki yerini sağlamlaştırmak adına yapmış olduğumuz çalışmalarımızı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam ettireceğiz.
    
     -Yükselin Dünya Kadınlar Günü mesajı-
    
     AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de, AK Parti iktidarı olarak kadınların yaşamında sessiz devrimler gerçekleştirdiklerini belirtti. Eğitim imkanlarından öncelikli olarak kadınların, kızların istifade etmesini sağladıklarını dile getiren Yüksel, şunları kaydetti:
     Sağlık alanında gerçekleştirilen reform niteliğindeki yasal düzenlemelerde en çok anneleri, Anadolu kadınlarını gözettik. Kadınlara yönelik şiddete her zaman karşı durduk ve bu hususta da her türlü yasal adımın atılmasını sağladık. Kadının siyasi faaliyetlerde, etkili noktalarda ve önemli görevlerde bulunması konusunda pozitif ayrımcılık hakkının tanınmasını sağladık. Sadece Türkiyede değil, bölgemizdeki, dünyadaki kadınların da haklarını en güçlü şekilde savunmanın ve haklarının korunmasının mücadelesini verdik.
     AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ise ilk olarak 8 Mart 1857de işçi olarak çalışan kadınların çalışma saatlerinin ve ücretlerinin düzenlenmesi amacıyla başlatılan mücadelenin bugün kadınların tüm dünyada hak ve özgürlüklerin eşit şekilde yararlanması için verilen mücadelenin simgesi olduğunu belirtti.
     Toplumun kalkınmasının sadece erkekle değil toplumun yüzde ellisini oluşturan kadınların çalışması ve üretmesiyle mümkün olduğuna dikkati çeken Dalbudak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Hükümetimiz iş başına geldiği günden bu yana kadın meselesine toplum, siyaset ve medeniyet sorunu olarak bakmaktadır. Türk kadını artık örnek alan değil, dünyada örnek alınan kadınlar olmuştur. Kadınlarımız siyasetten eğitime, iş yaşamından toplumsal hayata varıncaya kadar her alanda lütfedilmiş hakların değil, kazanılmış hakların peşindedir. Bu konuda çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER