8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Ünye Kaymakamlığından kadınlara plaket ve teşekkür belgesi


ORDU (A.A) - Ünye Kaymakamlığınca düzenlenen programda Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayelerinde başlatılan Gönül Elçileri projesinin Ünyede yürütülen çalışmasında gönüllü olan kadınlara, yardıma muhtaç kadınlara yönelik girişimcilik projeleri ile kurum ve kuruluşlarla birlikte yürütülen istihdama yönelik projeleri yürüten kadınlara plaket ve teşekkür belgeleri verildi.
     Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir restoranda düzenlediği programda ilçede başarılı çalışmalara imza atmış kadınlarla bir araya geldi.
     8 Martın dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri özel bir gün olduğunu söyleyen Demir, şunları dile getirdi:
     Kadınların haklarını engellemek demek, o toplumu bitirmek demektir. Eğitim her kadının doğal hakkı olmalıdır. Çünkü toplumun yapı taşı olan aileden başlayarak, sağlıklı bireyler yetiştirmek, onların elindedir. Eğer kadın bilgisiz ve cahil kalmışsa, okuma hakkından yoksun bırakılmışsa, ondan sağlıklı bireyler yetiştirmesi beklenemez. Ne yazık ki kadınlar hala eğitim ve diğer toplumsal hizmetlere erişmekte güçlüklerle karşılaşıyorlar. Günümüzde kadın, hem işine gitmiş, hem de eve gelince çocuğuna bakıp, ilgilenmiştir. Hem anne, hem iş kadını, hem de ev kadını rolünü üstlenmiştir. Bütün sorumlulukların altına kadınlarımız girmek zorunda kalmıştır.
     Eşitliğin uygulamalarda görülmemesine dikkat çeken Demir, Siyaset, idare ve toplumun diğer alanlarında, kadınlara gereken fırsatlar istenilen düzeyde henüz verilememiştir. Kadınların eğitim, sağlık, siyaset ve toplumun her alanında, özgür ve aktif olarak görev almalarına fırsat verilmelidir. Daha uygar ve sağlıklı bir toplum için, kadınlara her zaman ihtiyaç vardır. Kadınlara verilmiş bu güzel güne saygı duymalı ve onları sadece bir günle değil her zaman hatırlamalıyız dedi.
     Program plaket ve teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.
     Programa Ünye Kaymakamı Demirin eşi Türkan Demir, Belediye Başkanı Arpacıoğlunun eşi Fatma Arpacıoğlu, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, daire amirleri, iş kadınları, muhtarlar ve ilgililer katıldı.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER