8. Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları

8. Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası -Kancalı merdivenle kule tırmanma etabının şampiyonu Belaruslu Strelchini Vladimir oldu


ANTALYA (A.A) - Antalyada düzenlenen, 8. Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonasında kancalı merdivenle kule tırmanma etabını 13.06 saniyelik zamanıyla Belaruslu Strelchini Vladimir birinci tamamladı.
     Uluslararası İtfaiye Sporları Federasyonunun işbirliğiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonanın ilk etabı kule tırmanma yarışlarıyla sona erdi.
     Şampiyonada 13.06 saniyede 3 katlı kuleye tırmanan Belaruslu Strelchini Vladimir, bu itabı ilk sırada tamamla başarısını gösterdi. Yarışmada 13.47 saniye ile Rus Kerganstri Konstantin ikinci ve Belarustan Simak Dimitri 13.56 saniye ile üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.
     Şampiyonanın açılışında konuşan Uluslararası İtfaiye Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Alexandr Çuprian, Türkiyenin ev sahipliğindeki organizasyonun iyi bir ortamda yapıldığını söyledi.
     İtfaiyecilerin görevleri gereği hızlı olduklarını vurgulayan Çuprian, İtfaiyeciler, şampiyonada sadece bir kısım özelliklerini gösteriyor. Oysa itfaiyecilerin marifetleri çok dedi.
     Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da uluslararası bir şampiyonaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Akaydın, şampiyonanın dostluk ve hoşgörü içerisinde gerçekleştiğine değinerek, sporculara başarı diledi.
     Törende, Çıralı Olimpos Dağından getirilen olimpiyat ateşi bir itfaiye eri tarafından şampiyona meşalesine atıldı. Açılışta tarihi tulumbacılar da mini bir gösteri yaptı. Tulumbacılar, söyledikleri şarkılar eşliğinde, senaryo gereği bir binada mahsur kalan kişiyi kurtardı.
     Türkiyenin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Özbekistan, Polonya, Rusya, Slovakya, Güney Kore ve Ukraynadan itfaiyecilerin katıldığı şampiyona, yarın 100 metre engelli hortum serpme ve engelleri aşma ile yangın söndürme yarışmalarıyla devam edecek. Şampiyona, 20 Ekim Cumartesi günü sona erecek.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber / Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber 8. Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER