9. Geleneksel Liselerarası Bilgi Yarışması

9. Geleneksel Liselerarası Bilgi Yarışması


KARABÜK (A.A) - Karabükte 9. Geleneksel Liselerarası Bilgi Yarışmasında Meslek Grubunda Ovacuma Türk Telekom Çok Programlı Lisesi, Anadolu Grubunda ise Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi birinci oldu.
     Karabükte yerel yayın yapan Bizim Radyo Televizyon (BRTV) televizyonu tarafından organize edilen ve Karabük Valiliği, Karabük Belediyesi, Safranbolu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteklediği yarışmanın finali, Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda yapıldı.
     BRTV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Çetinkaya, yaptığı konuşmada, televizyon olarak 9 yıldır bu yarışmayı yaptıklarını, amaçlarının etkinliği Karabük dışına taşımak olduğunu söyledi.
     Yaklaşık 6 aydır okulların bu yarışma için mücadele ettiğini vurgulayan Çetinkaya, "Karabük olarak eğitimde örnek kentlerden biri olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz. Bugün finalde yarışacak olan öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Çünkü çalışarak bugünlere geldiler" diye konuştu.
     Konuşmanın ardından yarışmanın finaline kalmayı başaran Meslek gurubunda, Karabük Ticaret Meslek Lisesi, Karabük Teknik Endüstri Meslek Lisesi ve Ovacuma Türk Telekom Çok Programlı Lisesi ile Anadolu Grubunda Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi, Safranbolu Fatih Anadolu Lisesi, Safranbolu Anadolu Öğretmen Lisesi birincilik için yarıştı.
     Toplam 20 sorunun sorulduğu yarışmanın sonunda en çok puanı toplayan Meslek Grubunda Ovacuma Türk Telekom Çok Programlı Lisesi, Anadolu Grubunda ise Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi birinci oldu.
     Öğrencilere hediyeler veriler yarışmayı, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Mili Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar ve BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya da izledi.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber 9. Geleneksel Liselerarası Bilgi Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER