AAdan Yılın Fotoğrafı oylaması

AAdan Yılın Fotoğrafı oylaması -Yaşam kategorisinde ikinci olan Mutlak Karanlık adlı karede yer alan madenci, fotoğrafın dereceye girmesinin mutluluk duydu -En çok kendisinin yer aldığı fotoğrafı beğenen madenci Çevker:


ZONGULDAK (A.A) - Anadolu Ajansının düzenlediği Yılın Fotoğrafları oylamasında Yaşam kategorisinde ikinci olan Mutlak Karanlık adlı karede yer alan madenci Ufuk Çevker, fotoğrafın dereceye girmesinden mutluluk duydu.
     Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında çalışan Ufuk Çevker (32), kendisini yer altında çalışan binlerce işçiden ayıran; gözlerine sürme olmuş kömür karasının yüzünün tamamını sararken maden ocağının karanlığında masmavi gözlerine belirginlik kazandırışını yansıtan Mutlak Karanlık adlı fotoğrafının oylamada beğenilen karelerden olmasının sevincini yaşadı.
     Anadolu Ajansı foto muhabiri Cem Özdel tarafından çekilen fotoğrafın ardından azımsanmayacak bir şöhrete kavuşan Çevker, yerin metrelerce altında günde 8 saatlik üretim yolculuğunu en iyi şekilde yansıttığını düşündüğü kare için oy kullananlara teşekkür etti.
     Her madenci gibi sevdikleri ve iş arkadaşları tarafından hayırlı işler yerine uğurlar olsun, Allaha emanet ol denilerek yolcu edilen, geçmiş olsun denilerek karşılanan Çevker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de katıldığı oylamada en çok yer aldığı Mutlak Karanlık adlı kareyi beğendiğini söyledi.
     O karenin öyküsünü anlatan madenci Ufuk Çevker, kömür ocağında rastladığı foto muhabirinin kendisini görüntülemek istemesine ilk başta izin vermediğini, daha sonra fikrini değiştirdiğini söyledi.
     İş yorgunluğuyla fotoğraf çektirmek istemediğini ifade eden Çevker, Ocakta tahkimat işlerini bitirmiş yer üstüne çıkıyordum. Çok terlemiş ve yorulmuştum. Bu nedenle foto muhabirinin isteğini kabul etmedim. Israr etti, ünlü olacaksın diye espri yapınca kırmadım. Gerçekten sonuçlarını böyle olacağını ve bu kadar ilgi çekeceğini tahmin etmemiştim. Ünlü oldum, herkes beni tanıyor dedi.
     Çevker, Anadolu Ajansının Yılın Fotoğrafları oylamasında yer aldığını da bir madenci arkadaşının aracılığıyla öğrendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Fotoğraftaki bıyık ve sakalımı kestim. Çünkü, 3 haftadır TTKnın açtığı maden nezaretçisi kursuna gittiğimden ocağa girmiyorum. 6 aylık kursun ardından yeterli görülürsem nezaretçi olacağım. Böylece yerin altında işçilerin sorumluluğunu üstleneceğim. Yer altı madenciliği gerçekten çok zor bir iş. Benim yer aldığım kare de bu zorluğu iyi şekilde yansıtıyor. Bazı kişilerin stüdyo ortamında çekildiğini zannettiği fotoğraf, oysa yerin metrelerce altında iş bittikten sonra ki yorgunluk, ter, anlayana her şeyi yansıtıyor. Bu karenin dereceye girerek ikinci olmasına çok sevindim.
    
     -Zorlu sınavlardan geçerek madenci oldu-
    
     TTK Genel Müdürlüğünce, müessese müdürlüklerinden Karadon, Amasra, Üzülmez, Kozlu ve Armutçukta istihdam edilmek üzere açılan 3 bin işçi kadrosu için 2008in ekim ve kasım aylarında 35 bin 291 aday sınava katılmıştı.
     Sınavda uzunluğu 4 metreyi aşan maden direği taşıyan, kazma, kürek ve baltayı nasıl kullandıkları uygulamalı test edilen ve avuç içlerinden de işe yatkınlıkları belirlenmeye çalışılan adaylardan 20 bin 814ü noter huzurunda çekilen kuraya katılmaya hak kazanmıştı.
     Kura sonucu 3 bin asil ve 3 bin yedek madenci belirlenmiş, işçiler sağlık kontrollerinin ardından 1 Ocak 2009da işbaşı yapmıştı.
     Ufuk Çevker de kura sonucu madende işbaşı yapanların arasında yer alıyor.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber AAdan Yılın Fotoğrafı oylaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER