AAnın Boşnakça yayına başlaması

AAnın Boşnakça yayına başlaması -Adana Bosna Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Kasım Gül: Bu gelişme sadece Bosna Hersekteki değil Türkiyedeki binlerce Boşnak vatandaşını da heyecanlandırdı (Fotoğraf


ADANA (A.A) - Adana Bosna Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Kasım Gül ve yönetim kurulu üyeleri, Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.
     Gül, AA Bölge Müdürü İsa Sansarı ziyaret ederek, derneğin kent genelindeki faaliyetlerini, Boşnak kültürünün yaşatılması için gerçekleştirdikleri etkinlikleri anlattı.
     AAnın Bosna Hersekte kurduğu bölge müdürlüğü ve başlattığı Boşnakça haber yayınının kendilerini mutlu ettiğini anlatan Gül, Bu gelişme sadece Bosna Hersekteki değil Türkiyedeki binlerce Boşnak vatandaşını da heyecanlandırdı. AAnın aracılığıyla Bosnada olanlardan haberimiz olacak. Tabii ki burada yaptığımız etkinlikler de Bosna Hersekteki soydaşlarımız tarafından görülebilecek. Şu ana kadar yapılan haberler sonucu Bosna Hersekten bizi arayanlar oldu. AAya bu atılımından dolayı teşekkür ediyoruz. Beklenen ve özlenen bir tabloydu. AA bunu gerçekleştirdi diye konuştu.
     Gül, dernek üyesi kadınların yaptığı Boşnak böreğini AA çalışanlarına ikram etti.
     AA Bölge Müdürü İsa Sansar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Anadoludaki Boşnakların sesini Balkanlara duyurmak ve oradaki gelişmeleri de buraya aktarmaktan mutluluk duyuyoruz dedi.
     İsa Sansar, Gül ve beraberindekilere AAnın 100. yıl vizyonunu anlattı.
     Ziyarette, derneğin yönetim kurulu üyeleri Ferhat Gezer, Sinan Gül ve Recep Üstünel de hazır bulundu.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber AAnın Boşnakça yayına başlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER