AAnın Suriyeye yardım kermesi yoğun ilgi

AAnın Suriyeye yardım kermesi yoğun ilgi gördü -Anadolu Ajansı çalışanları eşlerinin, Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyasına destek amacıyla düzenlediği kermes, yoğun ilgi gördü -Türkiyenin dört yanından


KONYA (A.A) - Anadolu Ajansı (AA) çalışanlarının eşlerinin Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyasına destek amacıyla düzenlediği kermes, yoğun ilgi gördü.
     Suriyede yaklaşık iki yıldır devam eden iç savaştan kaçarak zor şartlarda yaşam mücadelesi veren, yüz binlerce Suriyelinin yaşadığı drama sessiz kalmayan AA çalışan eşlerince Ankara Büyükşehir Belediyesinin Kızılaydaki Basın Merkezi Sergi Salonunda açılan kermes sona erdi.
     Ankaralıların iki gün boyunca yoğun ilgi gösterdiği kermeste telkari, kokulu sabun, kemençe, ahşap sandık, lüle taşı tespihleri gibi Türkiyenin dört yanından getirilen yöresel ürünler kermeste satışa sunuldu.
     Diyarbakırdan gönderilen ipek puşi, bakır işi hediyelik eşyalar, Siirt ve Batmandan gönderilen tiftik battaniyesi ve seccadeler de yoğun ilgiyle karşılandı.
     Sakarya L Tipi Cezaevi mahkumları da hazırladıkları maket gemileri göndererek, kampanyaya AA kermesi aracılığıyla destek oldu.
     Türkiyenin her yerinden ürünlerin yer aldığı kermeste, Kayseri pastırmasından Diyarbakır burma kadayıfına, Malatya kayısısından Amasya elmasına, Van balından Konya şekerine, Manisa mesir macunundan Adana şalgamına, Sakarya pancar pekmezinden İzmit pişmaniyesine kadar pek çok yöresel gıda kermese gelenlerin beğenisine sunuldu.
     Her standın yoğun ilgi gördüğü kermeste Sivas, Elazığ, Çorum, Samsun, Sinop ve Tokattan pek çok ürün de Suriyeli mağdurlar için satıldı.
     AA foto muhabirlerinin, ülkelerindeki ve Türkiyedeki kamplarda yaşayan Suriyelilerin dramını yansıtan fotoğraflarının yer aldığı sergi de kermes boyunca Ankaralılarla buluştu.
     Kermese, iç savaştan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Ankarada yaşayan bazı Suriyeliler de katıldı.
    
     Muhabir: Ferdi Türkten
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber AAnın Suriyeye yardım kermesi yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER