AA ekibi, çatışmaların yaşandığı Rasulayne girdi

AA ekibi, çatışmaların yaşandığı Rasulayne girdi -Anadolu Ajansı ekibi yaşanan şiddetli çatışmaların ardından büyük bölümü muhaliflerin kontrolüne geçen Suriyenin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesini görüntüledi (Fotoğraflı


ŞANLIURFA (A.A) - Anadolu Ajansı (AA) ekibi, Suriyede yaşanan şiddetli çatışmaların ardından büyük bölümü muhaliflerin kontrolüne geçen Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesini görüntüledi.
     Şanlıurfanın Ceylanpınar ilçesine birkaç yüz metre mesafedeki Rasulaynda iki gün süren şiddetli çatışmaların ardından bölge kısmen sakinleşti.
     Gün içerisinde yine de yer yer çatışmaların yaşandığı ilçede, aralarında istihbarat merkezi, polis karakolu ve askeri bölgelerin de bulunduğu kamu binalarının muhaliflerin eline geçtiği belirtildi.
     Ceylanpınardaki Hudut Kapısının karşısındaki Suriye bölümünde karakol noktası oluşturan muhalifler, giriş çıkışları da buradan kontrol altında tutuyor. Çatışmaların şiddetini azaltmasının ardından kapıda geri dönüş için yaşanan hareketlilik de göze çarpıyor.
     Muhaliflerin yer yer güvenlik noktaları oluşturduğu ilçenin çarşı merkezinde ise iş yerlerinin tamamı kapalı. Şiddetli çatışmaların izlerinin görüldüğü ilçede, elektrik sıkıntısı yaşanıyor.
    
     -İstahbarat merkezi de ele geçirildi
    
     Türk sınırına yakın bölgedeki bazı işyerlerinin hasar gördüğü ilçede Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin ele geçirdiği yerler arasında Suriye yönetimine bağlı önemli bir istihbarat merkezi de bulunuyor.
     Etrafında çok sayıda boş kovan bulunan merkezde çatışmanın izleri halen dururken, içeride söz konusu bölgede yaşayan vatandaşların bilgilerinin bulunduğu evrakların muhafaza edildiği dolaplar yer alıyor.
     Merkezin girişine serdikleri üzerinde Beşşar ve babası Hafız Esedin fotoğrafların yer aldığı halıya basarak tepkilerini dile getiren muhalifler, bina çevresinde bulunan Esedlere ait heykelleri de tahrip ettiği görüldü.
     Muhalifler, etrafında rejime ait bayrakların yakıldığı gözlenen merkezde Esede bağlı 40 civarında askerin öldürüldüğünü, 50sinin de esir alındığını iddia etti.
    
     -Biz sana geliyoruz
    
     Merkezin ele geçirilmesinde görev aldığını belirten komutanlardan Abu Mecid, söz konusu merkezi 2 gün süren şiddetli çatışmanın ardından ele geçirdiklerini söyledi.
     Mecid, Beşşar Esede seslenerek, Biz sana geliyoruz. Yüz dağın içine de saklansan sana ulaşacağız. Çünkü biz Allahın askerleriyiz, sen de şeytanın askerisin ifadelerini kullandı.
     Komutanlardan Abu Bibars da Rasulaynın kontrolünün tamamıyla muhaliflerin kontrolünde olduğunu ifade etti.
     Rasulayn ile Haseki arasında bazı noktalarda çatışmaların sürdüğünü aktaran Abu Bibars, Esede bağlı birliklerin her an teslim olabileceğini iddia etti.
     Çatışmaların başlamasıyla birlikte Türkiyeye sığınan bazı Suriyeliler ise gruplar halinde Rasulayna dönmeye başladı.
    
     Muhabir: Veli Gürgah - Yasin Dikme / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber AA ekibi, çatışmaların yaşandığı Rasulayne girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER