AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, İznikte:

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, İznikte: -Çiniler, hem göze güzel gelmekle hem stresi azaltmakla tanınıyorlar. Avrupanın şu an içinden geçmekte olduğu stresli ortama da Türkiye, çare olacaktır diye düşünüyoruz (Fotoğraf


BURSA (A.A) - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çiniler, hem göze güzel gelmekle hem stresi azaltmakla tanınıyorlar. Avrupanın şu an içinden geçmekte olduğu stresli ortama da Türkiye, çare olacaktır diye düşünüyoruz dedi.
     Bakan Bağış, İznik Çini Vakfının girişimleriyle, İznik ilçesinde düzenlenen Seramikte Yenilik İçin Kentsel Tasarım Ağı Genel Kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, İznik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Işıl Akbaygilin davetlisi olarak burada bulunduklarını söyledi.
     Avrupada çok önemli bir birlik olan ve dünya seramiğinin tanıtılmasında büyük rol oynayan bir zirveyi, toplantıyı, genel kurulu İznike çekmekle İznikin tanıtımına çok büyük katkıda bulunmalarından dolayı Prof. Dr. Akbaygili kutladığını ifade eden Bağış, şöyle konuştu:
     İznik, sadece Türkiye için değil, dünya için çok önemli bir şehir. Dünyanın en eski yerleşim birimlerinden bir tanesi. Hristiyan kültüründe çok büyük yeri olan ve şu anda üyesi olmaya çalıştığımız Avrupa Birliğinin aslında İznikteki hoşgörü ortamından alabileceği çok önemli ilhamlar var. Bizim de zaten iddiamız, nasıl İznik çinileri bütün yapıları güzelleştiriyorsa, Türkiyenin de Avrupa Birliği yapısını güzelleştireceği üzerine kuruludur.
     İznik çinilerinin, Avrupanın çok daha keyifli, çok daha hoşgörülü olmasına vesile olacağını dile getiren Bağış, Çiniler, hem göze güzel gelmekle hem stresi azaltmakla tanınıyorlar. Avrupanın şu an içinden geçmekte olduğu stresli ortama da Türkiye, çare olacaktır diye düşünüyoruz. İznikten de bu mesajı vermek istiyoruz diye konuştu.
     Basına kapalı gerçekleştirilen genel kurul toplantısına, İngilterenin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, İznikte: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER