ABDli üst düzey heyetin Türkiye temasları

ABDli üst düzey heyetin Türkiye temasları -ABD Dışişleri Bakanlığı ve USAIDten üst düzey heyet, Suriyeli sığınmacılara insani yardımlar konusunu görüşmek üzere gerçekleştirdikleri Türkiye temaslarına Gaziantepte devam etti


GAZİANTEP (A.A) - ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansından (USAID) üst düzey bir heyet, Suriyeli sığınmacılara insani yardımlar konusunu görüşmek üzere gerçekleştirdikleri Türkiye temaslarına Gaziantepte devam etti.
     ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Konularından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anne C. Richard, USAID Demokrasi, İhtilaflar ve İnsani Yardımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nancy Lindborg ve ABDnin Şam Büyükelçisi Robert Forddan oluşan heyet, Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Koordinatör Vali Veysel Dalmazı ziyaret etti.
     ABD heyetini Gaziantepte görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ata, heyetin Suriyedeki olaylardan dolayı Türkiyeye gelen Suriyeli sığınmacılara yardım konusuyla ilgili çeşitli temaslarda bulunacağını ifade etti.
     ABDnin Adana Konsolosu John Espinozanın da hazır bulunduğu ziyaret, daha sonra basına kapalı devam etti.
     Heyetin, iki gün sürecek Türkiyedeki temasları sırasında Türk yetkililerle görüşeceği, İslahiyedeki çadır kenti ziyaret ederek insani yardım kuruluşlarıyla, Suriyeli sığınmacılara ve ülkelerindeki Suriyelilere sağlanan yardımlar konusunu ele alacakları öğrenildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber ABDli üst düzey heyetin Türkiye temasları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER