Açık Öğretim Lisesinde mezuniyet heyecanı

Açık Öğretim Lisesinde mezuniyet heyecanı


YOZGAT (A.A) - Yozgatın Akdağmadeni ilçesinde Açık Öğretim Lisesinden mezun olan 15 öğrenciye diplomaları törenle verildi.
     Halk Eğitim Merkezi önünde düzenlenen diploma töreninde konuşan Açık Öğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir, açık öğretim liselerinin Türkiyede olduğu gibi yurt dışında da faaliyetlerini yürüten, merkezi sistemle çalışmalarını sürdüren bir eğitim kurumu olduğunu belirtti.
     Özdemir, uzaktan eğitim yapan kurumun Türkiye genelinde 1 milyon 386 bin kayıtlı öğrencisi olduğunu hatırlatarak, öğrencilerin 616 bininin aktif durumda olduğunu, şimdiye kadar da 529 bin 710 öğrencinin mezun olduğunu kaydetti.
     Yozgat genelinde de 4 bin öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Özdemir, Bu sayıyı 8 binlere çıkarmayı hedefliyoruz. Bu sayede zeki fakat çeşitli sebeplerden dolayı okuyamamış insanlarımızın eğitim seviyelerinin yükselmesini, bir meslek sahibi olmasını, bir yerlerde gelmelerini arzu ediyoruz dedi.
     Özdemir, 2011 yılı verilerine göre üniversite sınavına müracaat eden 64 bin öğrenciden 22 bininin çeşitli üniversitelere yerleştiğini, bundan dolayı da çok mutlu olduklarını vurgulayarak, 2009 yılında Akdağmadeninde açık öğretim lisesinde okuyan 40 öğrencinin bulunuyordu. Sınavlarının Akdağmadeninde de yapılamaya başlanmasıyla bu sayı 600e çıktı diye konuştu.
     Konuşmaların ardından açık öğretim lisesinden mezun olan 15 öğrenciye diplomaları takdim edildi.
     Programda, Halk Eğitim Merkezinde açılan saz kursuna katılan kursiyerler de konser verdi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Koca, Açık Öğretim Lisesi Müdürü Özdemire eğitime katkılarından dolayı plaket verdi.
     Programa, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hacı Mustafa Erciyas, AK Parti Akdağmadeni İlçe Başkanı Adem Darımla, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Taştan / Ömer Sarı
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Açık Öğretim Lisesinde mezuniyet heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER