Adalet Bakanı Ergin, Gaziantepte

Adalet Bakanı Ergin, Gaziantepte -Bakan Ergin: -Artık bu ülkede çocuklarımıza, kesintiye uğratılamayacak bir demokrasi bırakacağız, güven veren bir adalet sistemi bırakacağız


GAZİANTEP (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Artık bu ülkede çocuklarımıza, kesintiye uğratılamayacak bir demokrasi bırakacağız, güven veren bir adalet sistemi bırakacağız dedi.
     Ergin, İslahiye Adalet Sarayının açılışında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, helikopterinin hava şartları nedeniyle İslahiyeye gelemediğini belirterek, Erdoğanın Adalet Sarayının açılışının yapılmasını isteyerek, ilçeye selamlarını gönderdiğini belirtti.
     Türkiyenin son 10 yılda önemli mesafeler katettiğini ve altyapısını adeta yeniden inşa ettiğini ifade eden Ergin, şunları kaydetti:
     Adli anlamda, adalet teşkilatı ve yargı alanında Türkiyede son 10 yılda çok önemli hizmetler yapıldı. Adaletin, altyapı hizmetlerini, adliyelerini, teknik alanını ve cezaevi altyapısını yeniledik. 170 adliye sarayı bitirdik. 214 ceza infaz kurumu kapattık. Bütün bunları sizlerin güven veren adalete erişmeniz ve yargılamaların makul sürede yapılabilmesi açısından yaptık. İnşallah, en kısa süre içerisinde vatandaşımız adliyelerde yıllarca uzun uzadıya hak arama peşinde olmayacak. Davalarımızın en geç 12 ay içerisinde bitirilmesi için bütün tedbirler alındı. Allah nasip ederse 1-1,5 yıl içerisinde hukuk davaları, 2 yıl sonra da ceza davalarının azami yargılama süresi 1 yıla inecek. Bu bizim için hayal edilemeyecek bir hedefti.
     Türkiyede çok önemli reformlar yapıldığını, yasaların değiştirildiğini aktaran Ergin, Yargıtay ve Danıştayın da güçlendirildiğini dile getirdi.
     Bu hizmetlerin yanında yollar ve hava alanları yapıldığını, barajlar inşa edildiğini, sağlık tesisleri ve okullar yapıldığını vurgulayan Ergin, şöyle devam etti:
     Bütün bu hizmetlere ilaveten bir şey yapıldı ki, o çok önemli bir şeydi sevgili İslahiyeliler. O da bu ülkede demokrasimizin güçlendirilmesi için önemli adımlar atıldı. 1950 yılından sonra bu coğrafyada her 8-10 yılda bir muhtıra ve darbe uygulaması yapıldı, demokrasi askıya alındı, parlamento kapatıldı, başbakan idam edildi, bakanlar idam edildi, siyasetin kapısı kilitlendi. Ama bütün bunlar bu ülke için millet için alın yazısı değildi. Allahın izniyle bu 10 yılda yapılan değişiklikler, siyasetin hak ettiği yere gelmesi için attığımız adımlar meyvesini vermeye başladı.
     Ergin, 2007 yılına kadar siyasetçiye muhtıra verildiğinde siyasetçinin ya gereğini yerine getirdiğini ya da şapkasını alıp istifa ederek gittiğini ileri sürerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     2007de cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylıklar açıkladığında internet sitesi üzerinden bir bildiri yayınlandı. O zaman, şimdiki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül adaylığını açıklayacaktı. Sakın açıklama dediler, açıklama, sonra karışmayız ha... İlk defa Türkiyede 27 Nisan bildirisinden sonra bir şey gerçekleşti, o da şu; siyaset ilk kez milletten aldığı emaneti yere düşürtmedi. Milletin verdiği yetkiye sahip çıktı ve çıktı şunu söyledi; Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. O millet egemenliğini kullanarak seçimlerde oy verdi ve bu parlamentoyu yetkilendirdi, parlamentoda güven oyu alıp çıkan hükümet, milletin emanetini taşıyor. Siz bizim muhatabımız değilsiniz, bu şekilde bir beyanda bulunamazsınız, sizi reddediyoruz. Herkes haddini ve yerini bilecek. Egemenliği millete getiren siyasetin onurunu ayakta koruyan ve emaneti yere düşürmeyen bir çıkıştı, 28 Nisan günü 2007de yapılan o çıkış, Türk siyaset tarihinde bir ilkti sevgili İslahiyeliler. O gün bir dönüm noktasıydı ve sizin emanetiniz ilk defa yere düşmekten kurtulmuştu.
    
     -Demokrasimizi daha da güçlendirmenin çalışmasını yapıyoruz
    
     Bugün yapılan adliye saraylarının, vatandaşa güven veren bir adaletin tesisi için yapıldığını belirten Ergin, ayrıca vatandaşın iradesinin tahakkuk etmesi ve demokrasiyi güçlendirmek için de adımlar attıklarını anımsattı. Sivil siyasetin alanını genişlettiklerini kaydeden Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Aman ha aman, amanı bilir miyiz, bu iradeye sahip çıkacağız. Çünkü millet beğenmediğinde siyasetçiyi değiştirir. Her iki senede bir sandık önünüze geliyor, yerel seçim, genel seçim. Beğenmezseniz gönderirsiniz, ama bürokrasiyi gönderme şansınız yok. Sizin doğrudan yönettiğiniz, seçtiğiniz, parlamento, o parlamentodan çıkan yürütme organı, Bakanlar Kurulu. Türkiyenin bundan böyle gelişmiş bir demokrasisi inşa edildi ve inşallah bu demokrasimizi her geçen gün daha da güçlendirmenin çalışmasını yapıyoruz. Artık bu ülkede çocuklarımıza, kesintiye uğratılamayacak bir demokrasi bırakacağız, güven veren bir adalet sistemi bırakacağız. Geleceğe dönük olarak özgürlüklerin en geniş manada kullanıldığı, demokrasisi güçlü, kesintiye uğratılamayan bir yapıyı inşallah hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz.
     Ergin ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra İslahiye Adalet Sarayının açılış kurdelesini keserek, binayı gezdi. Ergine, İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı adına Halil Okan Şimşek tarafından el işi bakır hediye edildi.
     Vatandaşların yanına giderek onları selamlayan Ergin, çıkışta ise 2 oğlunun şehit olduğunu belirterek kendisinden yardım isteyen Mehmet Gözeye yakın ilgi gösterdi. Ergin, Gözeyin sorununun çözümü için yetkililere talimat verdi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adalet Bakanı Ergin, Gaziantepte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER