Adanada erkek öğrenciye panik butonu verildi

Adanada erkek öğrenciye panik butonu verildi -Vali Coş, ablasının erkek arkadaşından şiddet gördüğü iddiasıyla başvuru yapan erkek üniversite öğrencisine panik butonu verildiğini bildirdi


ADANA (A.A) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ablasının erkek arkadaşından şiddet gördüğü iddiasıyla başvuru yapan erkek üniversite öğrencisine panik butonu verildiğini bildirdi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenen 14 pilot bölgeden biri olan Adanada kurulan Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezine (ŞÖNİM) ilk kez şiddet mağduru bir erkek başvuruda bulundu. Aile Mahkemesine yönlendirilen üniversitesi öğrencisi D.Dye panik butonu verilmesi uygun bulundu.
     Vali Coş, makamında konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, aile içinde şiddete uğrayan bireylerin korunması amacıyla yeni bir uygulamaya geçildiğini, Adananın da pilot iller arasında yer aldığını hatırlattı.
     Coş, özellikle kadınların şiddet mağduru olmasını önlemek amacıyla hükümet tarafından yürütülen çalışma kapsamında panik butonlarının verildiğini söyledi.
     Bu kapsamda kentte 8i kadın 9 kişiye panik butonu verildiğine değinen Coş, şunları kaydetti:
     Yetkili mahkemelerin kararıyla bu butonlar verildi. Bunlardan bir tanesi üniversite öğrencisi bir erkek... Ablasının erkek arkadaşıyla olan ilişkisini onaylamaması nedeniyle ondan şiddet gördüğü iddiasıyla gerekli başvuruyu yapması üzerine yetkili mahkeme tarafından kendisine bu botunun verilmesi uygun görülmüş. Bu butonlar tabii yararlı oluyor. Zaman zaman kullanılıyor. Ancak bunların mobil ağ kapsamında olması gerekiyor. Bazen kapsam dışı alanda da bu butondan yararlanmak isteyen oluyor, onları uyarıyoruz. Gerekli bilgilendirmeler yapılıyor. Şiddete konu olacak vatandaşlarımızın daha güvenli ortamda bulunmaları açısından yarar sağlıyor. Şu ana kadar kullanan vatandaşlarımız da oldu. Anında güvenlik güçlerimiz çağrının yapıldığı yere intikal edip, gerekli desteği sağlayıp, güvenliği sağlıyor. Umarız verilen buton sayısı artmaz, çünkü toplumda sevgi, barış, dostluk ne kadar çoğalırsa bu tür aletlere de önlemlere de ihtiyaç kalmaz.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Adanada erkek öğrenciye panik butonu verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER