Adanada köpek kurtarma operasyonu

Adanada köpek kurtarma operasyonu -Düştüğü 8 metre derinliğindeki kuyuda mahsur kalan av köpeği, itfaiye ekiplerince kurtarıldı -Bir haftadır kuyuda olduğu tahmin edilen köpek, belediye hayvan barınağında gözlem altına alındı


ADANA (A.A) - Kozanda düştüğü 8 metrelik kuyuda mahsur kalan av köpeği, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
     İtfaiye ekipleri, Mahmutlu Mahallesi Sehlikoğlu Sokakta yıkık bir evin bahçesindeki kuyuya bir köpeğin düştüğü ve vatandaşlarca çıkarılamadığı yönündeki ihbar üzerine olay yerine geldi.
     Oksijen tüpü, halat ve merdiven yardımıyla kuyuya inen itfaiye ekipleri, sakinleştirmek için yiyecek verdikten sonra halat yardımıyla köpeği bulunduğu kuyudan çıkardı.
     Oldukça zayıfladığı ve şaşkın olduğu görülen köpek, itfaiye ekiplerince kamyonete konularak belediyenin Adana Caddesindeki hayvan barınağına götürüldü.
     Köpek, belediye veterineri tarafından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hayvan barınağında gözlem altına alındı.
     Kuyudaki köpeği fark ederek itfaiyeye ihbarda bulunan Burhan Alıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevredeki otları temizlemek için evin bahçesine girdiğini belirterek, Daha önce çocukların topu da kuyuya düşmüştü ve alamamıştık. Merakımdan topun halen kuyuda olup olmadığını kontrol ederken karanlıkta bir köpek fark ettim. Ben de eski bir itfaiye eri olduğum için durumu itfaiyeye haber verdim. Birkaç gün önce de gece havlama sesleri duymuştuk. Ancak sesin nereden geldiğini bulamamıştık. İtfaiye ekipleri hemen geldi, köpeği bulunduğu kuyudan kurtardı dedi.
    
     -Köpeği bulana ödül vaat etmiş-
    
     Belediye yetkilileri, hayvan barınağında gözlem altına alınan köpeğin, sahibi tarafından teslim alındığını bildirdi.
     İsminin açıklanmasını istemeyen köpek sahibinin, evlilik hazırlığı yaptığı için kaybolan köpeğini aramaya vaktinin olmadığı, ancak köpeği bulana bin 500 lira ödül vereceğini söylediği bildirildi.
     Yaklaşık bir hafta kuyuda kaldığı tahmin edilen köpeğin sarı kafa pointer olarak adlandırılan İngiliz cinsi bir av köpeği olduğu öğrenildi.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Volkan Kaşik / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Adanada köpek kurtarma operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER