Adanada otomobilin çarptığı polisin şehit olması

Adanada otomobilin çarptığı polisin şehit olması -Şehit polisin eşi Meliha Önder, radar uygulaması sırasında otomobiliyle trafik polisi eşine çarparak ölümüne neden olan üniversite öğrencisi kadının 5 yıl hapis cezası verilerek tahliy


ADANA (A.A) - Şehit polisin eşi Meliha Önder, radar uygulaması sırasında trafik polisi eşine otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan üniversite öğrencisi kadının 5 yıl hapis cezası verilerek tahliye edilmesine tepki gösterdi.
     Şehit polis Recep Önderin (49) eşi Meliha Önder, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin ölümünün üzerinden 9 ay geçmesine rağmen acısını bir türlü atlatamadığını söyledi.
     Kayıptan aile olarak çok olumsuz etkilendiklerini belirten Meliha Önder, eşinin ölümüne sebep olan Özel Çağ Üniversitesi İşletme Fakültesi hazırlık sınıfında okuyan evli ve bir çocuk annesi Rabia Rana Çelikin (23) 9 ay tutuklu yargılandığını, ardından 5 yıl hapisle cezalandırıldığını ve tahliye edildiğini kaydetti.
     Mahkemenin verdiği kararın acılarını ikiye katladığını ifade eden Önder, gözyaşlarını tutamayarak, Olan eşime oldu dedi.
     Eşinin 24 yıl vatanına hizmet ettiğini ifade eden Önder, Bir devletin memuru bu şekilde ölmemeliydi, ölümüne sebep olan sürücü böyle kolay şekilde cezaevinden çıkarılmamalıydı. Trafik canavarlarının durdurulması lazım. İlle birilerinin ocağının sönmesi mi gerekir dedi.
     Karşı tarafın olaydan sonraki üç ay boyunca çok sayıda aracı göndererek kendilerine barışma teklif ettiğini iddia eden Önder, şöyle devam etti:
     Sana ev alacağız, araba alacağız, çocuklarını özel okullarda okutacağız, çocuklarının hesabına para yatıracağız, ömürünüz boyunca çok iyi bakacağız dediler. Ben de kesinlikle davamdan vazgeçmeyeceğimi ve hiçbir şeyi kabul etmeyeceğimi söyledim. Bunları duymak bile beni çok rahatsız etti. Çünkü eşimin ölümünü bana yapacakları maddi yardımlar karşılığında unutmamı istediler. Eşimin mesai arkadaşının ifadesi dikkate alınmadı. Diğer görgü tanıklarının ifadeleri de dikkat alınmadı. Dava görülmeye başlandıktan 6 ay sonra gelen ve sabıkası olan bir minibüs şoförünün ifadesi doğrultusunda karar çıktı. Bu minibüsçünün ifadesi doğrultusunda Ankara Adli Tıp Kurumu Başkanlığı eşime tali kusur verdi. Karara itiraz etmek için Yargıtaya başvuruda bulunacağız.
     Çocuklarının gözlerine baktığında her gün adeta biraz daha öldüğünü belirten Önder, eşinin 24 yıllık meslek hayatında çok dürüstçe çalıştığını, davanın peşini bırakmayacağını kaydetti.
     Şehit polisin oğlu Hakan Melih Önder (14) ise babasını kaybettikten sonra aile ve eğitim hayatının değiştiğini, kendisini boşlukta hissettiğini belirterek, Babamı hiçbir sağlık sorunu yokken birden kaybetmenin acısını atlamadık diye konuştu.
     Babasının ölümünün verdiği acıdan dolayı bu yıl girdiği Seviye Belirleme Sınavına istediği gibi hazırlanamadığını ifade eden Melih Önder, Sürücü cezasız kaldı. Babam orada bir vatandaş değil görevini yapan bir devlet memuruydu. Görevini yapan bir memurun öldürülmesinin cezası bu olmamalı. 9 ay yatıp tahliye olmamalı dedi.
     Meliha Önderin avukatı Ayhan Gül ise kararı temyiz ettiklerini, Yargıtayın kararına göre hareket edeceklerini belirtti.
    
     -İddianame-
    
     İddianamede, 28 Ekim 2011de, Rabia Rana Çelikin, arkadaşları Ayşe Özülkü Haklıkul ve Yağmur Çinçikin de bulunduğu 01 ARU 60 plakalı otomobille okula yetişmek için D-400 karayolunda aşırı hız yaptığı belirtilmişti. Radara yakalandığını fark eden ve ileride trafik polislerinin radara yakalanan araçları durdurduğunu gören Çelikin yola devam etmek istediği, gelen otomobilin yavaşlamadığını gören trafik polisi Recep Önderin otomobili durdurmak için ellerini kaldırdığı kaydedilen iddianamede, bu sırada paniğe kapılarak fren yerine gaza basan Çelikin Öndere çarptığı, yaralanan Önderin hastanede öldüğü ifade edilmişti. Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada, mahkeme heyeti, 9 aydır tutuklu olan sanık Rabia Rana Çeliki taksirle bir kişinin ölümününe sebep olma suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırmış, tayin edilen ceza miktarı ve tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliye edilmesine karar vermişti. Yargıtay tarafından cezanın onanması halinde Çelik, cezasını tamamlaması için yeniden cezaevine konulacak.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz / Aycan Demirel
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Adanada otomobilin çarptığı polisin şehit olması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER