Adanada trafik denetimleri

Adanada trafik denetimleri -Geçen ay yapılan denetimlerde 123 bin 877 aracın kontrol edildiği bildirildi


ADANA (A.A) - Adanada geçen ay yapılan trafik denetimlerinde 123 bin 877 aracın kontrol edildiği bildirildi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Adana Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekiplerce Mart ayında 123 bin 877 aracın kontrol edildiği belirtildi.
     Bunlardan kusurlu bulunan 36 bin 409 araç sürücüsüne 5 milyon 412 bin 273 lira para cezası uygulandığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     "İlimiz trafiğinde aylık olarak seyreden araç sayısının ortalama 1 milyon civarında olduğu dikkate alındığında, trafikte seyreden araçların yaklaşık yüzde 12sinin kontrol edilebildiği anlaşılmaktadır. Mart ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı bin 291 sürücü mahkemeye sevk edilmiş, bin 807 araç trafikten men edilmiş, 446 sürücünün ehliyetine el konulmuştur. Önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle geçen ay toplam 480 maddi hasarlı, 389 yaralamalı, 5 ölümlü olmak üzere 874 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda 591 vatandaşımız yaralanmış, 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.
     Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik alınan tedbirler, arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da daha duyarlı olmalarına, özellikle hız limitlerine uymalarına büyük ihtiyaç vardır."
    
     Muhabir: Volkan Kaşik
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Adanada trafik denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER