Adanadaki cinsel saldırı iddiası davası

Adanadaki cinsel saldırı iddiası davası -Birisi küçük yaşta 4 kişiye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 12 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi


ADANA (A.A) - Adanada, birisi küçük yaşta 4 kişiye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 12 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.
     Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, 2009 yılında Şakirpaşa Mahallesinde 13 yaşındaki H.K. ile 3 kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan tutuklu sanık Mustafa A. hazır bulundu. Sanığın cinsel saldırı suçlarına yardım ettikleri öne sürülen 6 sanık ile olayın mağdurları duruşmaya katılmadı.
     Sanık Mustafa A, hakkında açılan davanın iddianamesinde yer alan dini motifleri ön plana çıkarıp farklı bir yaşam tarzı oluşturup, dini yönden üstün vasıfların bulunması nedeniyle haksız yere saldırılara uğradığını gösterir fotoğraflarla, çevresindeki kişileri manevi açıdan etkileyip, cinsel saldırıda bulunduğu suçlamalarını kabul etmedi.
     Savunmasında, eşi, kız kardeşi ve yanında çalışanların da yardımıyla, toplantılarına katılan H.Knın çayına ilaç koyup uyuttuktan sonra cinsel saldırıda bulunduğu yönündeki iddianın doğru olmadığını öne süren Mustafa A, şunları söyledi:
     Suçlamada bulunanlarla, kendileri istedikleri için ilişkiye girdim, zorla yapmadım. Ben gece gündüz çalışan biriyim. Boş zamanlarımı da ibadet ederek, insanlardan uzaklaşarak geçiriyorum. Dosyada adı geçen kadınlardan yaşı büyük olanlar benimle evlenmek için baskı yaptılar. Yaşı küçük olan H.K. ise iftira atıyor. H.K, eşim ve kız kardeşimin yanında kendisine cinsel saldırıda bulunduğumu iddia ediyor. Bu ifadeye inanılacak bir durum varsa beni cezalandırın, yoksa beraatıma karar verin.
     Mahkeme heyeti, sanık Mustafa Anın, olay tarihinde 13 yaşında olan H.Kya cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına, diğer 3 kadına yönelik sulamadan beraatına, sanığın cinsel saldırı suçuna yardım ettikleri öne sürülen 6 sanığın ise suçun işlendiği sabit olmadığından beraatına karar verdi.
     Sanık Mustafa A. hakkında 51 yıl, diğer 6 sanık hakkında ise 18 ve 39 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanadaki cinsel saldırı iddiası davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER