Adanadaki bombalı saldırı girişimi iddiası

Adanadaki bombalı saldırı girişimi iddiası -PKK kamplarında silah ve bomba eğitimi aldıktan sonra Adanada bombalı eylem gerçekleştirmek üzereyken zaman ayarlı bombayla yakalandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 5 sanıktan 2si 18e


ADANA (A.A) - PKK kamplarında silah ve bomba eğitimi aldıktan sonra Adanada halkın yoğun olduğu semtlerde bombalı eylem gerçekleştirmek üzereyken zaman ayarlı bombayla yakalandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 5 sanıktan 2si 18er yıl, 2si 11er yıl, 1i de 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
     Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ramazan Çınar ile Deniz Bilen İnceören, Şemsettin Gergin, Mehmet Zülfü Kaçmaz, Ahmet Çelik ile tutuksuz sanık D.Z. katıldı.
     Tutuklu sanık Ramazan Çınar, suçlamaları kabul etmezken, diğer sanık Deniz Bilen İnceören ise maddi durumunun kötü olması nedeniyle örgüte katıldığını öne sürdü.
     İnceören, Adanaya geldiğinde eylem gerçekleştirmekten vazgeçtiğini, yaptığından pişman olduğunu belirterek, Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyorum dedi.
     Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Deniz Bilen İnceören ve Ramazan Çınarı 18er yıl 9ar ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklar Şemsettin Gergin ile Mehmet Zülfü Kaçmazı 11er yıl 3er ay hapis cezası, Ahmet Çelike ise 10 yıl hapis cezası verdi. Tutuksuz sanık D. Z. hakkında ise propaganda suçundan yapılan kovuşturmanın ertelenmesine karar verdi.
    
     -Olay-
    
     Adanada Eylül 2011de gerçekleştirilen operasyonda, PKK kamplarında silah ve bomba eğitimi alan öz savunma birlikleri mensubu olduğu belirlenen Ramazan Çınar ile Deniz Bilen İnceören Adana il merkezinde halkın yoğun olarak bulunduğu semtlerde bombalı eylem gerçekleştirmek üzereyken zaman ayarlı bomba ile yakalanmıştı.
     Yakalanan bu şüpheliler ile kırsal alanda örgütsel faaliyet yürüten üst düzey örgüt mensupları arasında irtibat ve ilişkileri sağladığı ileri sürülen Şemsettin Gergin, Mehmet Zülfü Kaçmaz, Ahmet Çelik ile D.Z. de Mersin ve Diyarbakırda yakalanmıştı.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Adanadaki bombalı saldırı girişimi iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER