Adanadaki cezaevi yangını

Adanadaki cezaevi yangını -Ceyhan Kaymakamı Karakuş: -Yangının sebebi itibariyle henüz net bir bilgiye ulaşamadık. Ama, içerdeki uyuşturucu kullanan çocukların kendi aralarında çıkardığı düşünülüyor -BDP Diyarbakır Milletve


ADANA (A.A) - Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, ilçedeki M tipi kapalı cezaevindeki yangının, uyuşturucu suçundan kalan çocuklar tarafından çıkarıldığının düşünüldüğünü bildirdi.
     Yangın sonrası cezaevinde inceleme yaparak yetkililerden bilgi alan Karakuş, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının 15-18 yaş arasındaki çocukların kaldığı 8 kişilik koğuşta çıktığını ve koğuşta 7 kişinin kaldığını belirtti.
     Yaralıların tedavi altına alındığını kaydeden Karakuş, şu bilgileri verdi:
     Kendi aralarında yastık, yorgan, yatak, döşek yığarak çıkardıkları bir yangın. Bu çocukların bir kısmı yangından, bir kısmı dumandan etkilendi. Zehirlenme konusu var. 7 çocuk hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı. 8 kişilik koğuşta 7 kişi vardı, bunlardan 1inin adam öldürmeden, diğer 6sının uyuşturucudan yattığını Sayın Başsavcımızdan öğrendik. Genelde bir sıkıntı yok, durum kontrol altında. Emniyetimiz, jandarmamız gerekli tedbirleri aldı. Şuan itibariyle olumsuz bir durum gözükmüyor. Yangının sebebi itibariyle henüz net bir bilgiye ulaşamadık. Ama, içerdeki uyuşturucu kullanan çocukların kendi aralarında çıkardığı düşünülüyor.
     BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da cezaevinde yetkililerle görüştükten sonra yaptığı açıklamada, cezaevi komutanından olayla ilgili bilgi aldığını söyledi.
     Yangının uyuşturucu suçundan kalan bir çocuğun yatağı tutuşturması sonucu çıktığı bilgisini aldığını dile getiren Aydoğan, şöyle konuştu:
     7 çocuk yaralanmış, durumları çok ciddi değil. Önemli oranı dumandan etkilenmiş. Yanık olanlar Ceyhanda yanık ünitesi olmadığı için Adanaya sevk edilmiş. 6-7 gardiyanında aşırı dumandan zehirlendiği ve küçük bir müdahaleden sonra taburcu edildiğini söylediler. Hayati tehlike olan bir durum olmadığını ifade ettiler. Olayın siyasi bir yanı yok. Olay siyasi tutukluların bulunduğu yerde çıkmamış. Komutan, olayın çocukların kendi aralarındaki bir kavgadan olabileceğini belirtti. Kesin neden, savcılığın yapacağı incelemeden sonra belli olacaktır.
     Bu arada, cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerin yakınları da yangın sonrası olay yerine gelerek yetkililerden bilgi almaya çalıştı.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık-Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanadaki cezaevi yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER