Adana Büyükşehir Belediyesindeki suç örgütü davası

Adana Büyükşehir Belediyesindeki suç örgütü davası -Aralarında Aytaç Durakın da bulunduğu 21i tutuklu 73 kişinin, çıkar amaçlı örgüt yöneticisi ve üyesi oldukları iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi (Fotoğraflı-Görün


ADANA (A.A) - Aralarında görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durakın da bulunduğu 21i tutuklu 73 kişinin, çıkar amaçlı örgüt yöneticisi ve üyesi oldukları iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi.
     Duruşmaya katılmak için adliyeye gelen tutuksuz sanık Aytaç Durak, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu davanın yerel yönetimler siyasi tarihine geçeceğini savundu.
     Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar, suç tarihinde Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili olan Mustafa Tuncel ile Ahmet Atma, Hacı Tepe, Orhan Alagöz, Orhan Yiğit, Yusuf Erbey, Muhammet Şu, Murat Şu, Mehmet Salih Tulpar, Süleyman Tulpar, Kenan Gündoğdu, Şevki Özveren, Tamer Barış Terkeşli, Muhammed Yalçın, Taner Özcandan, Emin Ekmekçi, Hakan Bilmen, Ayhan Uykulu, Hamdi Soydan, İbrahim Aksoy ve Salih Zor katıldı.
     Duruşmaya gelen tutuksuz sanıklar ve müştekiler, duruşma salonunun dar olması ve tutuklu sanık sayısının fazla olması nedeniyle duruşma salonuna alınmadı. Duruşmada 21 tutuklu sanık savunmasını yapıyor.
     Aytaç Durak, tutuksuz sanıkların duruşmaya alınmayacağını öğrendikten sonra duruşma salonuna gelip yazılı savunmasını mahkeme heyetine sunarak adliyeden ayrıldı.
     Durak, adliyeden ayrıldıktan sonra yaptığı yazılı açıklamada, iddianamede yer alan iddiaların doğruyu yansıtmadığını belirterek, Bu davaların dosyaları adeta talimatla hareket eden bir takım muhakkikler (memurlar) tarafından hazırlanıyor. Yüzlerce sayfalık son derece karmaşık dosyalar, emniyet görevlilerince kes-kopyala-yapıştır yöntemiyle fezleke haline getiriliyor ve mahkemelere iddianame olarak sunuluyor ifadelerini kullandı.
    
     -Suçlamalar-
    
     Davayla ilgili iddianamede Durak hakkında, cebir ve şiddet kullanarak suç işlemek amacıyla kurulan örgütün yöneticisi olmak, meclis toplantısında 260 bin dolarlık rüşvetle ilgili ses kaydını dinletip, meclis üyesi Bekir Sıtkı Özerin bir otelden çıkarken fotoğrafını bir gazeteciye çektirip yerel bir gazetede yayınlatarak özel hayatın gizliliğini ihlal, kamu kurum ve kurumunu zarara sokmak için dolandırıcılık yapmak, ayrıca az sayıda mermi bulundurmak suçlamalarıyla 19 yıl 6 ay hapis cezası isteniyor.
     Ayrıca, iddianamede Tuncelin, Durak ile araları bozulduktan sonra belediyede ayrı bir suç örgütü oluşturduğu ve örgütün yöneticisi olduğu gerekçesiyle örgüt kurmak, tehdit, ihaleye fesat karıştırmak, basit yaralama, rüşvet almak ve vermek, kamu malına zarar vermek suçlamalarıyla toplam 71 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor.
     Aralarında iki gazetecinin de bulunduğu diğer sanıklar hakkında ise ihalelere fesat karıştırmak, yağma, dolandırıcılık, şantaj ve rüşvet gibi çeşitli suçlamalarla, 3 yıldan başlayan hapis cezaları talep ediliyor.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz-Volkan Kaşık / Tevfik Işık
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Adana Büyükşehir Belediyesindeki suç örgütü davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER