Adıyamanda Osmanlı Türkçesi sertifika töreni

Adıyamanda Osmanlı Türkçesi sertifika töreni -AK Parti Adıyaman Milletvekili Metiner: -Bir insanın bu topraklardaki bütün dilleri bilmesi kadar güzel bir şey var mı- Dillerimiz birbirine değsin, birbirimizin dilleri içinde çoğal


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Bir insanın bu topraklardaki bütün dilleri bilmesi kadar güzel bir şey var mı- Dillerimiz birbirine değsin, birbirimizin dilleri içinde çoğalalım dedi.
     Metiner, Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde, Hayat Boyu Öğrenim Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı İşbirliğinde düzenlenen Osmanlı Türkçesi sertifika töreninde yaptığı konuşmada, kendisinin Osmanlıca Türkçesini üniversitede okurken öğrendiğini belirtti.
     CHP iktidar olmuş olsaydı eminiz ki Cumhuriyetin ilke ve inkılaplarını ihlal etmiş olduğunuz için topunuz birden derdest edilip götürülebilirdiniz diyen Metiner, şunları kaydetti:
     Nasıl bir tarih şuuru, nasıl bir millet bilincidir anlamak mümkün değil. Bu günlerin kıymetini iyi bilin. Yani İngilizce, Fransızca öğretiyorlar, ama Osmanlıca öğretirken sanki böyle suçluluk psikolojisiyle... Bu dil bizim dilimiz. Sadece alfabesi, harfleri değişik olan kendimize ait olan bir dilden bahsediyoruz. İnsan, bir milletin diline, dinine, kültürüne bu kadar mı düşmanlık yapar- Bunun adı Cumhuriyetçilik midir- Ama çok şükür o günleri geride bıraktık. Osmanlıcayı da öğrenelim, Arapçayı, Kürtçeyi, İngilizceyi, Türkçeyi de öğrenelim. Bu topraklarda yaşayan bütün dilleri öğrenelim.
     Metiner, harf devriminin belki ihtiyaç olduğunu, şimdi bunu sorgulamanın bir manasının da bulunmadığını ifade etti.
     Devletin, vatandaşlarının öğrenmek istediği dillerden korkmaması gerektiğini anlatan Metiner, Merak etmeyin bu yasaklar kalktı artık. 4+4+4 modelimizle, dört dörtlük modelimizle isteyen vatandaşlarımız Osmanlıca öğrenebilir. Osmanlıca, Türkçe, Lazca öğrenmek istiyorum diye başvuruda bulundukları andan itibaren devletin okullarında öğrenebilirler. Ne mahsuru var- Yani onu anlamıyorum. Bir insanın bu topraklardaki bütün dilleri bilmesi kadar güzel bir şey var mı- Dillerimiz birbirine değsin, birbirimizin dilleri içinde çoğalalım. İnsan dille gönülle ulaşır diye konuştu.
     AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan da kursiyerleri tebrik etmesinin ardından, kursiyerlere sertifikaları verildi.
     Törene, Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, AK Parti İlçe Başkanı Serhan Taşgörmez, vakıf yöneticileri ve kursiyerler katıldı
    
     Muhabir: Emin Tezerdi
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamanda Osmanlı Türkçesi sertifika töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER