Adıyamanda mahallelinin baz istasyonu

Adıyamanda mahallelinin baz istasyonu tepkisi -Tepki gösteren mahalle sakinlerini polis sakinleştirdi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, kurulması istenilen baz istasyonuna tepki gösteren mahalle sakinleri polis tarafından sakinleştirildi.
     Edinilen bilgiye göre, Kayalık Mahallesi 2. Çevre Yolu üzerinde bulunan Ebubekir Yegina ait iki katlı evin damına baz istasyonu kurmak için gelen GSM şirketi görevlilerine mahalle sakinleri tepki gösterdi.
     Kısa sürede, evin önünde toplanan mahalle sakinlerinin, görevlilerin çalışmasına izin vermemesi üzerine bölgeye polis ekipleri geldi.
     Çevik kuvvet ekipleri, GSM şirketi görevlileri ile yapmış oldukları görüşmeler sonucunda çalışmayı durdurdu ve mahalle sakinleri eli görüşerek sakinleştirdi ve herhangi bir taşkınlığa izin verilmedi. Bir süre polislerle görüşmeler yapan mahalle sakinleri, ikna olarak, olay yerinde uzaklaştı.
     Kayalık Mahallesi Muhtarı Abuzer Ekinci, yaptığı açıklamada, mahalle halkı olarak mahallede baz istasyonunu istemediklerini söyledi.
     Ekinci, evinin damına baz istasyonu kurulmak istenen Ebubekir Yeginnin okuma-yazmasının olmadığını belirterek, Ebubekir amca mahallemizde sevilen bir insandır. Kendisi okuma-yazma bilmez. GSM şirketi görevlileri ona (evinizin damına bir cihaz kuracağız) demiş ve sözleşmeyi imzalamışlar. Biz kendisiyle konuştuk. Kendisi bize bundan vazgeçeceğini söyledi. Kanuni haklarımızı kullanarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu baz istasyonunu mahallemize kurdurtmayacağızdedi.
     Ev sahibi Ebubekir Yegin de kendisinin okuma-yazmasının olmadığını ifade ederek, Benim okumam yazmam yoktur. Bana bir sözleşme getirdiler. Ben de imzaladım. Zararlı bir şey olduğunu bilmiyordum. Ben yıllardan beri bu mahalledeyim. Mahallemizin huzurunu kaçıracak bir şey yapmamdiye konuştu.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamanda mahallelinin baz istasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER