Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Atatürk Yol Koşusu yapıldı -Adıyaman Üniversitesi Öğrencileri, GDOyu araştırdı -AK Parti Grup Başkan Vekili Aydından SPORDERe ziyaret


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce Atatürk yol koşusu düzenlendi.
     Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün Ankaraya gelişinin 93. yıl dönümü dolayısıyla yapılan koşuya genç erkekler kategorisinde 31, genç bayanlar kategorisinde 34 olmak üzere 65 sporcu katıldı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Vali Yardımcısı Mehmet Ugur Aslan, törende, düzenlenen sportif faaliyetlerle gençlerin spora olan ilgisinin artığını söyledi.
     Spor yapan genç neslin gelecek için önem arz ettiğini ifade eden Aslan, koşuya katılanları ve organizasyonda emeği geçenleri kutladı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı da, katılımcılara teşekkür ederek, başarılar diledi.
    
     -Adıyaman Üniversitesi Öğrencileri, GDOyu araştırdı
    
     Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencileri Fen ve Teknoloji Üretimi-1 dersi kapsamında Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ile ilgili grup araştırmaları yaparak, posterler oluşturdu.
     Yaptıkları çalışma ile GDO hakkında kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlayan öğrenciler, araştırma sonuçlarını Mustafa Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleştirdikleri sempozyumla paylaştı.
     Öğrencilerden Rüveyda Kaplan sempozyumda, Bitkilerde GDO Uygulamaları, Zuhal Özbilgin Hayvanlarda GDO Uygulamaları, Mehtap Okay GDOnun Çevreye Etkisi, Murat Ercan GDOnun İnsan Sağlığına Etkisi, Yekta Ağırel GDOnun Tıbbi ve Farmakolojik Etkisi, Yusuf Kesek GDOnun Ekonomik Etkisi, Kamil Ajde GDO ve Etik, Günay Adlı ise GDO ve Biyogüvenlik konularında sunum yaptı.
     Sempozyuma Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemil Kara, Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Arıbaş, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
    
     -AK Parti Grup Başkan Vekili Aydından SPORDERe ziyaret
    
     AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın ve beraberindeki heyet Adıyaman Sporcular Derneğini (SPORDER) ziyaret etti.
     Aydın, ziyarette, güçlü bir camiayı bir arada görmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, bu birlikteliğinin bozulmadan devam etmesi gerektiğini ifade etti.
     SPORDER Başkanı Yusuf Babar da, son yıllarda salon sporlarında Avrupa ve Dünya şampiyonalarında başarılar elde edildiğini anımsatarak, yetkililere tesislerin sayısının artırılması çağrısında bulundu.
     İşitme ve görme engelli sporcuların eğitimlerini tamamlamaları için okul yapılmasını talep eden Babar, özel yetenekle öğrenci alan Spor Lisesinin salonu ihtiyacının giderilmesini de istedi.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER