Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -ADYÜ tarafından Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı açıldı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Aile Danışmanı Eğitimi Sertifika Programı açıldığı bildirildi.
     ADYÜden yapılan açıklamaya göre, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyoloji, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi lisans programlarından mezun olanların alınacağı sertifika programı başvuruları 8-19 Ekim tarihlerinde yapılabilecek.
     Koordinatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Özgürün yaptığı sertifika programına katılanlar 465 saat eğitim görecek.
     Konu ile ilgili bilgi veren Sertifika Programı Koordinatörü Doç. Dr. Özge Özgür, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Aile danışma merkezlerine ilişkin yönetmelikin 4 Eylül tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı.
     Özgür, bu yönetmeliğe göre gerçek kişiler ile özel hukuk tüzel kişiler ve bu yetkiye sahip kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının il müdürlüklerine başvurarak aile danışma merkezleri açabileceklerini ifade etti.
    
     -Adıyamanda satranç, dart ve tenis turnuvası düzenlenecek
    
     Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında satranç, dart ve tenis turnuvası düzenlenecek.
     İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde aktif katılımlarını sağlamak amacıyla çeşitli faaliyetler düzenleyeceklerini bildirdi.
     Bağcı, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gençlerle birlikte keyifli aktivitelerle güzel birliktelik oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.
    
     -ADYÜ Tıp Fakültesi kadrosunu genişletiyor
    
     Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesinin kadrosunu genişlettiği bildirildi.
     ADYÜden yapılan açıklamaya göre, hastaneye ataması gerçekleştirilen Prof. Dr. Mehmet Turgut ve Prof. Dr. Abdullah Canataroğlunun hasta kabulüne başladığı belirtildi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER