Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü


ADIYAMAN (A.A) - Gölbaşı ilçesinde İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu anma programı düzenlendi.
     İmam Hatip Lisesi Müdürü Fikri Eren Kıraç, Belediye Düğün Salonunda düzenlenen programda, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaptı. Kıraç, İstiklal Marşını kaleme alan Mehmet Akif Ersoyun Anadolunun kurtuluşunun en zor günlerinde hislere tercüman olduğunu belirtti.
     İstiklal Marşını okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği etkinlikte, oratoryo ve tiyatro gösterisi sahnelendi.
     Programa, Kaymakam Ali Edip Budan, Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, daire amirleri, müdürler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    
     -Belediye Başkanı Yusuf Özdemire ziyaret
    
     Gölbaşı Lisesi Çevre Kulübü öğrencileri Belediye Başkanı Yusuf Özdemiri ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Özdemir, amaçlarının sağlıklı bir çevre ve sağlıklı yaşam alanları oluşturmak olduğunu belirtti. Özdemir, çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla hazırladıkları geri dönüşebilirliği olan atıkların toplanarak tekrar kazandırılması projesinin okullardan gerekli desteği görmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Çevre Kulübü öğretmeni Sevim Karagöz ise çevre konusunda belediye ile ortak hareket ettiklerini ifade etti.
    
     -Besnide İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü
    
     Besni ilçesinde İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu anma günü programı düzenlendi.
     Gülüsüm İbrahim Erdemoğlu Ortaokulu tarafından program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Türkçe öğretmeni Meral Yaman İri, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.
     Konuşmaların ardından, anaokulu öğrencileri tarafından İstiklal Marşının on kıtası okundu, oratoryo gösterisi sahnelendi. Şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
    
     -Kahtada Geleceğe Yaşam Dikiyoruz projesi-
    
     Kahta ilçesinde Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin başlattığı, Geleceğe Yaşam Dikiyoruz projesi çerçevesinde fidan dikimi gerçekleştirildi.
     Kahta Kaymakamı Metin Esen, etkinlikte yaptığı konuşmada, ağaç dikmenin insani bir sorumluluk olduğunu ifade etti.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Alkayış ise ağaç sevgisi ve çevre bilincinin geliştirilmesinde öğretmenlere önemli görev düştüğünü vurguladı.
    
     Muhabir: Emin Tezerdi-Emre Evren-İsmail Kaya / Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER