Afyon Kocatepe Üniversitesinde akademik yıl açılışı

Afyon Kocatepe Üniversitesinde akademik yıl açılışı -Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -Gençlere en iyisini, en mükemmelini yaparız heyecanı ve güvenini kazandırmamız gerekiyor. En mükemmelini yaparız, ABDyi de Almanyayı da ge


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlere en iyisini, en mükemmelini yaparız heyecanı ve güvenini kazandırmamız gerekiyor. En mükemmelini yaparız, ABDyi de Almanyayı da geçeriz dedi.
     Eroğlu, Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2012-2013 akademik yıl açılış töreninde, uzun yıllar akademik personel olarak görev yaptığını hatırlattı.
     Üniversitelerin, ülkelerin lokomotifi olduğunu belirten Eroğlu, her şeyin temelinde insanın bulunduğunu ve geleceğin teminatı gençlerin iyi yetiştirilmesi durumunda Türkiyenin hedeflerine kısa sürede ulaşacağına inandığını bildirdi.
     AK Parti hükümetlerinin eğitime çok önem verdiğini, bu alana tüm imkan ve destekleri sağladığını dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:
     Üniversiteler, ülkesi ve bulundukları şehrin kalkınmasına destek olmalı, özel sektör ve kamu kurumlarıyla iç içe çalışarak sorunlara çözüm üretmelidir. Üniversiteler için gereken her türlü desteği sağlıyor, masrafı yapıyoruz. Bu bizim görevimiz. Üniversitelerimiz de büyük hedeflere sahip olmalı, dünyayla yarışan durumda olmalıdır. Her üniversite kendisine bir hedef belirleyerek, şevk ve heyecanla çalışmalıdır. Ben esnaf çocuğuyum. Suyla ilgili hedefler belirledim ve Bakanlığa kadar geldim.
     Üniversitelerdeki eğitimciler, öğrencilere kendilerine bırakılan emanetler gibi bakmalı, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak bir yarışa hazırlamalıdır. İnsan yetiştiği ortamda şekillenir. Türkiyeye, insanlığa katkı sağlayacak, üretken, çalışkan, büyük hedefleri olan gençler yetiştirmek lazım. Gençlere kitap okuma alışkanlığı, öz güven kazandırmamız gerekiyor. Maalesef bizim öğrenciliğimiz döneminde başkası yapar, biz yapamayız güvensizliği vardı. Şimdi onu kırdık. Gençlere en iyisini, en mükemmelini yaparız heyecanı ve güvenini kazandırmamız gerekiyor. En mükemmelini yaparız, ABDyi de Almanyayı da geçeriz.
    
     -Farklı düşünmek, zenginliğimizin göstergesidir-
    
     Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu da gençliğe iyi yatırım yapılırsa ve onlar iyi yetiştirilirse geleceğe daha ümitle bakılabileceğini söyledi.
     Gençlerin hem aileleri hem de ülkenin geleceği olduğuna dikkati çeken Balkanlıoğlu, Farklı düşünmek ayrışma aracı değildir. Farklı düşünmek, zenginliğimizin göstergesidir ifadelerini kullandı.
     AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise üniversitelerin, toplumsal değişim ve gelişmenin en önemli araçlarından biri olduğuna işaret ederek, üniversitelerde bilgi üretilerek, meslek elemanı yetiştirilerek, farklı kültürlerden insanların etkileşimlerine imkan sağlanarak bu görevlerin yerine getirilmeye çalışıldığını belirtti.
     İhtiyaçlara göre fakülte ve araştırma merkezleri oluşturarak akademik kadroyu geliştirdiklerini bildiren Prof. Dr. Solak, 2012-2013 akademik yılında 5 enstitü, 13 fakülte, bir konservatuvar, 5 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulundaki 88 bölüm ve 130 programda toplam 36 bin 965 öğrenciye hizmet verileceğini kaydetti.
     Prof. Dr. Solak, üniversite kaynaklarıyla desteklenen 309 projenin sürdürüldüğünü ve araştırma projelerinin toplam bütçesinin 8 milyon lira olduğunu sözlerine ekledi.
     Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman tarafından verilen Dünya ve Türkiyede Yükseköğretimde Yeni Arayışlar konulu açılış dersiyle sona eren törene, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Ekip - Serdar Yılmaz / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyon Kocatepe Üniversitesinde akademik yıl açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER