Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürü

Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürü Buldan: Geçen yıl toplam 144 okulda afetlere hazırlık, deprem ve depremden korunma konularında, 11 kamu kurum ve kuruluşunda ise afete hazırlık kapsamında eğitim verildi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, afetlere hazırlık eğitim ve tatbikatı kapsamında geçen yıl toplam 144 okulda afetlere hazırlık, deprem ve depremden korunma konularında, 11 kamu kurum ve kuruluşunda ise afete hazırlık kapsamında eğitim verildiğini bildirdi.
     Buldan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Müdürlük bünyesinde faaliyet gösteren Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliğinin 1 Ocak-31 Aralık 2012 tarihlerinde 75i Afyonkarahisar, 4ü Antalya, 3er kez Konya, Kütahya, Denizli, ikişer kez Isparta, Burdur, Muğla, birer kez Eskişehir, Van, Adana, İzmir, Uşak, Adıyaman olmak üzere toplam 100 göreve katıldığını belirtti.
     Bu görevlerden 49unun sıkışmalı trafik kazalarına müdahale, 18inin arama ve kurtarma, 7sinin boğulma vakası, 3ünün tedbir amaçlı deprem, 9unun tedbir amaçlı kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer tehlikeli maddeler ölçümü, ikisinin su baskını ve taşkın, ikisinin yangın, ikisinin konteyner kent koordinasyon ve sosyal yardım, 8inin tatbikat amaçlı görevler olduğu bilgisini veren Buldan, şöyle devam etti:
     Afetlere hazırlık eğitim ve tatbikatı kapsamında geçen yıl toplam 144 okulda afetlere hazırlık, deprem ve depremden korunma konularında, 11 kamu kurum ve kuruluşunda ise afete hazırlık kapsamında eğitim verildi. Önceki yıllara göre yüzde 100 artış sağlanan eğitimlerde, 48 bin 930 kişiye eğitim verilmiştir. Basın mensuplarına da 4 ay ayrı ayrı olarak kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer konularında eğitim verildi.
    
     -Afet Yönetim Merkezi Şube Müdürlüğü hizmetleri-
    
     Buldan, Kriz Merkezinin günün 24 saatinde nöbet sistemi esasına göre çalıştığını anlattı.
     Afyonkarahisar ve çevresinde meydana gelen sıkışmalı trafik kazaları ve genel hayatı etkileyen olaylarla ilgili ihbarlar alındıktan sonra ilgili birim ve kuruluşlara bilgi verilerek müdahalelerin sağlandığına dikkati çeken Buldan, şunları kaydetti:
     Afet Bilgi Sistemi ile ilgili kurumları temsile yetkili elemanlar yeniden belirlendi ve planda yer alan personel ve araç bilgilerinin güncellenmesine hız verildi. Van depreminden sonra Afyonkarahisara dönemler halinde gelen toplan 353 depremzede vatandaşımız, Afyonkarahisardaki sosyal tesisler ve misafirhanelerine yerleştirildi, iaşe, barınma, yakacak, ev eşyası ve temizlik malzeme giderleri Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığından Müdürlüğümüze gönderilen Afet ve Acil Durum Harcamaları Ödeneğinden ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve Afyonkarahisarda yardım hizmetlerinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleriyle koordineli olarak depremzede vatandaşların ihtiyaç ve sıkıntıları giderilmiştir. Haziran ayı itibariyle depremzedelerin tamamı Afyonkarahisardan ayrılmıştır.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER