DEÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruluyor

DEÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruluyor -Rektör Prof. Dr. Füzün: İlgili karar Resmi Gazetee yayınlandı, bu üniversitemiz için bir milattır


İZMİR (A.A) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, DEÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kuruluş kararının Resmi Gazetede yayınlandığı belirterek bunun üniversite için bir milat olduğunu belirtti.
     DEÜ Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Üst Kurulu, Rektör Prof. Dr. Füzün başkanlığında toplandı.
     Toplantıda konuşan Prof. Dr. Füzün, üniversite olarak uzun bir dönemdir teknopark kurmak için çalıştığını, ancak zaman içinde İzmirde ikinci teknoparkın kurulmasına izin verilmek istenmemesi nedeniyle başarı kazanılamadığını, daha sonraki süreçte hükümetin olumlu tavrıyla çalışmaların yeniden hız kazandığını belirtti.
     Bugün çok sevinçli bir haber aldıklarını belirten Füzün, Teknoparkımızın kuruluş kararı, bugün Resmi Gazetede yayınlandı. Bu karar üniversitemiz için bir milattır. 2013e güzel bir haberle başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
     Türkiyede sağlık ve teknolojiyi biraraya getiren ilk teknoparkı kuracağız. 17 bin metrekare Tınaztepede, 10 bin metrekare de İnciraltındaki Sağlık Kampüsünde yerlerimiz hazır dedi.
     Bundan sonraki süreçte teknopark kurucu heyetinin katılım payları belirlenerek şirket ana sözleşmesi oluşturulacağını, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının onayı sonrası anonim şirket oluşturulacağını ifade eden Füzün, faaliyet takvimiyle ilgili henüz net bilgi verilemeyeceğini, 2013 yılı içinde faaliyete başlamayı hedeflediklerini belirtti.
     Prof. Dr. Füzün, İzmirin sağlık temasıyla EXPO 2020 adayı olduğuna da dikkat çekerek, kurulacak teknoparkın bu adaylığını içini dolduracağını, İzmirin bu organizasyondaki şansını artıracağını ifade etti.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber DEÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER