Afyonkarahisar Belediyesinden ikinci akaryakıt istasyonu

Afyonkarahisar Belediyesinden ikinci akaryakıt istasyonu


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Belediyesinin sahibi olduğu Yünlü Mensucat Fabrikaları Türk Anonim Şirketi AŞ (YÜNTAŞ) tarafından yapımı tamamlanan YÜNTAŞ TP 2 akaryakıt - LPG istasyonunu düzenlenen törenle açıldı.
     Vali İrfan Balkanlıoğlu, Şeyh Şamil Bulvarında hizmete giren akaryakıt ve LPG istasyonunun açılış törenindeki konuşmasında, YÜNTAŞ 2 akaryakıt istasyonunun Afyonkarahisara hayırlı olmasını diledi.
     Akaryakıt sektöründe kontrol mekanizmasının gerekliliğine dikkati çekerek, bütün dağıtım şirketlerinin, kendi güvenilirlikleri ve saygınlıkları bakımından denetime büyük önem vermesi gerektiğini ifade eden Balkanlıoğlu, Türkiye Petrolleri, devlete ait bir şirket ve sıkı bir denetime tabi tutuluyor. Belediyemiz de zaten resmi kuruluş olduğu için hile yapması düşünülemez. Kamu şirketlerinin başında, akıllı, basiretli ve dürüst idariceler olduğu zaman bu şirketlerin devletin sırtında kambur olmaktan çıkıyor. YÜNTAŞı akıllı ve karlı yatırımlarla en çok sigortalı çalıştıran bir şirket haline getiren Belediye Başkanı Burhanettin Çobana teşekkür ederim dedi.
     Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da görevi devraldıklarında 2009 yılında YÜNTAŞın kaplıca işletmeleri hariç tamamen zarar eden bir şirket konumunda olduğunu söyledi.
     Yaklaşık 700 bin liraya mal olan akaryakıt istasyonunu borçlanmadan, kredi kullanmadan, sadece öz kaynaklarla Afyonkarahisara kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduğunu dile getiren Çoban, Öz sermayemizle kredi kullanmadan bu tesisi hizmete açtık dedi.
     Türkiye Petrollerinin hizmet kalitesine dikkati çeken Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ Genel Müdürü Harun Şahbaz ise Türkiye Petrollerinin 2012 yılının üçüncü çeyreği itibariyle Türkiyede faaliyette bulunan 50ye yakın akaryakıt dağıtım firması arasında en büyük 6 firmadan biri olduğunu belirtti.
     Şahbaz, kamu sermayesiyle kurulmuş olmanın verdiği sorumluğun her zaman farkında olduklarını ve hizmet noktasında bunu gösterdiklerini ifade etti.
     Açılış törenine Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müjdat Karagöz, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Defterdar Mustafa Ceylan, İpragaz - Otogaz Satış Müdürü Hakan Çelik, iş adamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, mahalle muhtarları, belediye çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Belediyesinden ikinci akaryakıt istasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER