AGD Gaziantep Şube Başkanı Evyapan:

AGD Gaziantep Şube Başkanı Evyapan: -Suriyenin, İslam coğrafyasında diktatörlere karşı halk hareketleri ile başlayan dalganın duraklarından ve en önemli ayaklarından biri olduğu bizce şüphe götürmez bir gerçektir (Fo


GAZİANTEP (A.A) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şube Başkanı Fatih Evyapan, Suriyenin, İslam coğrafyasında diktatörlere karşı halk hareketleri ile başlayan dalganın duraklarından ve en önemli ayaklarından biri olduğu bizce şüphe götürmez bir gerçektir dedi.
     Evyapan yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz yıl başlayan ve tüm Suriye de cereyan eden halk hareketi ile Suriye ordusu arasındaki olayların endişe verici boyutlara ulaştığını belirtti.
     Beşşar Esedın Suriye halkına büyük bir zulüm yaptığını, bölgede büyük bir enformasyon kirliliğinin de yaşandığını dile getiren Evyapan, Bu bilgi kirliliği karşısında gerçekleri görmek kolay değil. Özellikle geçtiğimiz hafta Humusa bağlı Hole beldesinde çoğu çocuk 100den fazla kişinin katledilmesi karşısında Suriye ordusu ve muhaliflerin birbirlerini suçlamaları, BMnin konu ile ilgili net olmayan tavrı, BBC televizyonunun servis ettiği görüntülerin asılsız olduğunu da göz önünde bulunduracak olursak bölgede çok derin bir komplo olduğu açıktır diye konuştu.
     Suriyede her geçen gün artarak devam eden çatışmaların, ölüm ve gözyaşlarının görüntülerinin vicdanları sızlattığını ifade eden Evyapan, şunları kaydetti:
     Suriyede gelinen nokta, en başından beri istenen noktadır ve bunu isteyen güçler, insanların canını hiçe sayarken, ölümlerin artışından da medet ummaktadırlar. Suriyedeki temel senaryo, Libya ve Yugoslavya örneğinde olduğu gibi insani gerekçelere dayandırılarak uygulamaya çalışılacak olan askeri müdahale senaryosudur. Suriye halkının kaderini kendi kaderimizden, geleceğini kendi geleceğimizden ayrı düşünmüyoruz.
     Onların acıları bizim acımız, gözyaşları bizim gözyaşlarımızdır. Çözüm öncelikli olarak bölgenin mevcut işgallerden kurtarılması ve yeni işgallere geçit vermeyecek bir zemin kavuşturulmasıdır. Kimsenin Suriyeyi kanlı bir arenaya çevirme hakkı yoktur. Onun için Suriyede, fitne ateşi yakanlara karşı uyanık olmalıyız. Hepimizin arzusu huzur, saadet ve barıştır. Bu yeni dünya emperyalistlerin planlarıyla değil İslam dünyasının temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturacakları birlikteliklerle kurulacaktır.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber AGD Gaziantep Şube Başkanı Evyapan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER