Ağız Diş Sağlığı Haftası

Ağız Diş Sağlığı Haftası -Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Uslu: Yarınlara güvenle bakabilen bir nesil olabilmemizin temel koşullarından biri sağlıklı dişlere sahip olmaktır


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Namık Kemal İlkokulundaki öğrencilere, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla diş fırçası ve diş macunu dağıtılıp, öğrenciler diş taramasından geçirildi.
     Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu, okulda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, çocukları yarınlara en iyi şekilde hazırlamak istediklerini belirterek, sindirim sistemiyle ilgili görevlerinin yanında diş sağlığının önemli bir görevi daha olduğunu kaydetti.
     Diş sağlığı yerinde olan sağlıklı insanların kendilerine olan öz güvenlerinin gelişmesi ve konuşmayla ilgili bir takım sorunlarla karşılaşmamanın son derece önemli olduğunu ifade eden Uslu, şöyle konuştu:
     Dişlerinde eksik olan diş yapısında bozuk olan insanların bir takım sesleri, harfleri ifade etmekte zorluk yaşadığını hepimizi biliyoruz. Dişleri sağlıklı ve tam olan insanlarımızda son derece düzgün bir konuşma yapabilir. Gülerken rahat güler ve kendine olan güveni gelir. Yarınlara güvenle bakabilen bir nesil olabilmemizin temel koşullarından birisi sağlıklı dişlere sahip olmakla ilgilidir. Bütün halkımıza vatandaşlarımızı bilinçlendirmek istiyoruz.
     Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün de ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Ağız Diş Sağlığı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER