Ağrıdaki kayıp amca çocukları

Ağrıdaki kayıp amca çocukları -Vali Tekinarslan, Eleşkirt ilçesinde öldürülen amca çocuklarının ailelerine taziye ziyaretinde bulundu


AĞRI (A.A) - Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Eleşkirt ilçesinde öldürülen amca çocuklarının ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.
     Vali Tekinarslan, kaybolduktan 8 gün sonra cesetleri bulunan amca çocukları Gökhan Bayram (9) ile Azad Bayramın (7) ailelerini ziyaret etti.
     Ailelere baş sağlığı dileyen Vali Tekinarslan, kaybolan çocukların bulunması için jandarma ve kurtarma ekiplerinin arama çalışması başlattığını söyledi. Çocukların anne ve babalarının gözü yaşlı bir şekilde beklediklerini ifade eden Tekinarslan, şunları kaydetti:
     Gönül isterdi ki canlı ulaşalım onlara. Ama bu şekilde oldu. Allah çocuklarımıza rahmet eylesin. Onlar masum insanlardı, belki masum olmayan başka insanların günahlarının bedelini ödemiş oldular. Ama bu tür insanlık dışı cinayetleri işleyen insanların da kanunun pençesinden kurtulamayacağını bilmemiz lazım. Devletin kolluk kuvveti, gerekli yargı sistemi işleyerek sonuca ulaşacak. Bu şekilde katliam yapan insanların da gerekli cezası takdir neyse yapılacak. Bu konuda içiniz rahat olsun.
     Tekinarslan, köyde bu konuda karşılıklı tatsızlıklar yaşanmasını istemediklerini belirterek, Bu noktadan sonra ailelere düşen sabretmektir. Bize de düşen soruşturmayı sağlıklı bir şekilde yürütmek. Herkesi bu noktada sükunete davet ediyoruz diye konuştu.
     Çocukların babaları Hasan Bayram ve Selahattin Bayram ile bir süre görüşen Vali Tekinarslan acılı babaları teselli etmeye çalıştı.
     Vali Mehmet Tekinarslan, taziye ziyaretinin ardından Yücekapı Beldesi Jandarma Karakol Komutanlığına geçti. Tekinarslan, olayı açığa çıkaran Eleşkirt İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ender Güleç ile Yücekapı Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Ferman Çağlar ve diğer personele başarı belgesi verdi.
     Tekinarslana ziyaretlerinde Eleşkirt Kaymakamı Hakan Ezgi, Eleşkirt Belediye Başkanı Mehmet Nuri Çelik, Ağrı İl Jandarma Komutanı Albay Hakkı Çetin, Ağrı Emniyet Müdürü Bayram Coşkun ve diğer kurum amirleri de eşlik etti.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman - Emrah Kocabey
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıdaki kayıp amca çocukları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER