Ağrıdaki terör örgütü davası

Ağrıdaki terör örgütü davası -İçerisine bomba yerleştirilmiş termosla yakalanan kişiyle kendisinden bu düzeneği saklamasını istediği iddia edilen örgüt mensubunun Erzurumda yargılanmasına devam edildi


ERZURUM (A.A) - Ağrıda evinin bahçesinde sakladığı, içerisine bomba yerleştirilmiş termosla yakalanan kişi ile söz konusu düzeneğin saklamasını istediği öne sürülen terör örgütü mensubunun Erzurumda yargılanmasına devam edildi.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Fadıl Özdoğan ile Suriye uyruklu Hasan Nebu, avukatları ve aileleri katıldı.
     Sanıklardan Hasan Nebu savunmasında, kendisinin terör örgütü PKKnın dağ kadrosunda görev aldığını, bir eylem amacıyla termos içerisine yerleştirilen bombayı, saklaması için Patnos ilçesinde bakkallık yapan Fadıl Özdoğana verdiğini söyledi.
     Savunma için söz alan tutuklu sanık Fadıl Özdoğan ise terör örgütü mensubu Hasan Nebu tarafından kendisine teslim edilen naylon poşet içerisindeki pakette ne olduğunu bilmeden evinin bahçesinin yanındaki çöplüğe attığını ifade etti.
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahyanın Çöplükte diyorsun ama ekipler bombayı evinin bahçesine gömülü vaziyette bulup çıkırmış. Bununla ilgili elimizde görüntüler de var sözleri üzerine sanık Özdoğan, iddialarında ısrarcı olunca, Mahkeme Başkanı Kahya, görüntülerin izlettirilmesini istedi.
     Söz konusu düzeneğin bahçedeki gömüldüğü yerden ekiplerce çıkarılmasını içeren görüntüler salondakilere izlettirildi.
     Görüntüleri izledikten sonra da bombanın bulunduğu alanın çöplük olduğunu ve termosun üzerine kül döküldüğü için kapandığını iddia eden Özdoğan, şunları kaydetti:
     Ben poşet içerisinde ne olduğunu bilmiyordum. Eve gelen ekiplere, bahçemin yanındaki çöpe attığım termosu teslim ettim. Benim terör örgütüyle bir alakam yok, suçsuzum tahliyemi istiyorum dedi.
     Mahkeme Başkanı Kahya, cumhuriyet savcısının mütalaasını sunması için duruşmanın ertelendiğini açıkladı.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Ağrıdaki terör örgütü davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER