Ağrı Dağından bisikletle inecek

Ağrı Dağından bisikletle inecek -Downhill tutkunu 23 yaşındaki Alperen Kıvılcım, Ağrı Dağından bisikletle inen ilk kişi olarak tarihe geçmek istiyor -Alper Kıvılcım: 6 saatte tırmanıyor, 3 saatte iniş yapıyorsunuz. Zirv


YALOVA (A.A) - İsmail Ersan - Bisikletle yokuş aşağı iniş sporu downhill tutkunu 23 yaşındaki Alperen Kıvılcım, Ağrı Dağından bisikletle inen ilk kişi olarak tarihe geçmek istiyor.
     Yalova yaşamını sürdüren Kıvılcım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, profesyonel anlamda 8 yıl önce bisiklet yarışlarına katılmaya başladığını belirterek bu yarışlarda birçok madalya kazandığını anlattı.
     Downhill sporuna geçen yıl başladığını dile getiren Kıvılcım, şöyle konuştu:
     Bir içecek firması, geçen yıl Bize fikrinizi gönderin biz de fikirlerinizi gerçekleştirelim adlı bir yarışma başlattı. Ben de Downhill sporunu seçtim, 30 saniyelik video hazırladım ve onlara gönderdim. Yapılan yarışmada 5 finalist arasında yer aldım ve yarışmayı kazandım. Sunum için İstanbula çağrıldım. Jüri üyeleri arasında Kenan Sofuoğlu, Burcu Çetinkaya ve İlkan Karaman gibi isimler vardı. Sunumu yaptıktan sonra projem kabul edildi. Kenan Sofuoğlu da bana Ağrı Dağından inerken eşlik etmek istediğini söyledi. Yaklaşık 3 bin 500 metre gibi bir rakımda o da inecek.
     Kıvılcım, Ağrı Dağından bisikletle inmeyi planladığını ifade ederek, 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağından bisikletle inen ilk kişi olarak tarihe geçmek istiyorum. Dağın çok zorlu koşulları var. Yüzde 60 eğime sahip. 6 saatte tırmanıyor, 3 saatte iniş yapıyorsunuz. Dağın zirvesindeki sıcaklığı sıfırın altında 18 derece olması da işi zorlaştırıyor. Bu kadar özellikli ve zorlu bir dağdan inmeyi bu yüzden istedim dedi.
    
     -Türkiyede bu spora öncülük etmek istiyorum-
    
     Hedefine ulaşmak için günde 6 ila 10 saat zorlu antrenmanlar yaptığına değinen Kıvılcım, asıl hedefinin downhill sporunun sevilmesini sağlamak olduğunu söyledi.
     İnişini ağustos ayında gerçekleştirmek istediğini aktaran Kıvılcım, Türkiyede bu sporu yapmak isteyen gençlere öncülük etmek istiyorum. Bunun için de Yalova ve çevre illerde parkurlar hazırlamayı amaçlıyorum diye konuştu.
     Kıvılcım, Nemrut, Kartepe, Uludağ ve Süphan gibi dağların zirvesinden de bisikletle inmeyi planladığını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Ağrı Dağından bisikletle inecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER