Ahlatta 3 bin kişiye aşure dağıtıldı

Ahlatta 3 bin kişiye aşure dağıtıldı


BİTLİS (A.A) - Ahlat Müftülüğü, muharrem ayı dolayısıyla 3 bin kişiye aşure dağıttı.
     Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, ilçede Yukarıçarşı Meydanı ve Aşağıçarşıdaki Ulu Cami önünde kurulan kazanlarda pişen aşureyi vatandaşlara dağıttı. Aşure dağıtımına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
     Ahlat Müftüsü Zahit Demirel, muharrem ayının ilahi bereketin, feyzin, rabbani ihsan ve keremin bollaştığı bir ay olduğunu belirtti.
     Demirel, İslam dinine göre, farklı biri yeri olan muharrem ayında bulunuyoruz. Bu ayda Müslümanların diğer aylardan farklı olarak biraz daha ibadete yönelmeleri gerekiyor. Muharrem ayına özel bir tatlı ve aşure dağıtabilir. İki yerde kurulan stantlarda vatandaşlara aşure dağıttık. Önceki yıllarda başlattığımız aşure dağıtımını bu yıl da yaptık. Önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen ilçe esnafına teşekkür ediyorum dedi.
     Yaklaşık 3 bin kişiye aşure ikram ettiklerini ifade eden Demirel, aşurenin, birlikteliği ve beraberliği temsil eden bir tatlı olduğunu kaydetti.
     Demirel, Hz. Peygamberin ümmeti olarak, hiçbirimiz ırkımızla, dinimizle, rengimizle ve kabilemizle anılmayız. Hz. Peygamber efendimizin de hadisi şeriflerinde buyurduğu gibi, İnsanlar tek bir vücut gibidirler. Bu hadiste buyrulduğu gibi, insanlara birlik ve beraberlik mesajı verilmiştir diye konuştu.
    
     Muhabir: Oktay Bayar / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ahlatta 3 bin kişiye aşure dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER