Aile Danışmanı Efkan Yeşildağ:

Aile Danışmanı Efkan Yeşildağ: -Türkiyede en sağlıklı evlilikler görücü usulü yapılan evliliklerdir


AKSARAY (A.A) - Aile Danışmanı Efkan Yeşildağ, Türkiyede en sağlıklı evliliklerin görücü usulü ile yapılan evlilikler olduğunu söyledi.
     Aile Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Aile Danışmanı Efkan Yeşildağ, Aksaray Nilüfer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Güçlü Aile Güçlü Toplum projesi kapsamında Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen Aile İçi İletişim seminerine konuşmacı olarak katıldı.
     Yeşildağ, yıllardır aile danışmanlığı hizmeti verdiğini belirterek, 2 yılda bin 500 aileye danışmanlık hizmeti ve terapi desteği sunduğunu ifade etti.
     Bunun Türkiye açısından önemli bir rakam olduğunu vurgulayan Yeşildağ, Kadının toplumdaki rolünün değişmesiyle beraber aile içerisindeki kadın ve erkek rolü de değişmiş durumda. Anne ve babanın rollerindeki çatışmadan dolayı çocuklarımızda da kişilik sorunları ortaya çıkıyor. Mutlu bir çocuk için bir ailenin ihtiyacı olan temel gereksinimleri, değerli olma duygusu, güven duygusu, sorumluluk duygusu, yakınlık ve dayanışma ile sağlıklı manevi yaşam olarak özetleyebiliriz dedi.
     Son yıllarda yapılan evliliklerde daha çok problemle karşılaşıldığını, bunların da özellikle 20li yaşlardaki evliliklerde görüldüğünü belirten Yeşildağ, şunları kaydetti:
     Özellikle son 5-10 yılda 20li yaşlardaki evliliklerde hızlı bir boşanma oluyor. Halihazırda Türkiyede en sağlıklı evlilikler görücü usulü yapılan evliliklerdir. Türkiyede en hızlı boşanmalar ise en uzun süre flört edenlerde görülüyor. Dikkat edin 7 sene flört etmiş 7 ayda boşanıyor. Bunların bir sürü gerekçesi var. Ancak evliliğin sorumluluğunu taşımanız gerekiyor. Gençler evleniyorlar hala bekarmış gibi yaşamak istiyorlar. Hanımefendinin kendine göre bir hayatı var; beni gezdirsin, dolaştırsın, elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmasın, bir dediğimi iki etmesin, gezdirsin, eğlendirsin, güldürsün... Beyefendinin de; bir dediğimi iki etmesin, lafımı yere düşürmesin, akşam yemeğimi hazır etsin, dırdır etmesin... gibi beklentileri var. Düşünün ki iki farklı ailede yetiştirilen iki tane tahammül gücü düşük rahat çocuk gelmiş, ikisi de rahat. Bunlar evleniyorlar ancak onların rahatlığı bir müddet sonra birbirlerini rahatsız etmeye başlar.
     Seminerin sonunda Milletvekili İlknur İnceöz, Efkan Yeşildağa sunumundan dolayı teşekkür ederek, çiçek verdi.
     İnceöz, eskiden küçücük evlerde geniş yüreklerin olduğunu ancak şimdi evlerin genişlemesiyle yüreklerin daraldığına dikkati çekerek, toplumumuzda aile yapısının korunması ve güçlendirilmesi gerektiğini, Mecliste de bu konuyla ilgili ciddi çalışmalar yapıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Aile Danışmanı Efkan Yeşildağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER