Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin: -Türkiyenin değil bölgenin, belki de dünyanın en önemli merkezini (Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi Gaziantepe kuruyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dünyanın en önemli Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezini (AMATEM) Gaziantepe kuracaklarını belirtti.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantepte bulunan Bakan Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden AMATEMde incelemelerde bulundu.
     Avrupa ülkelerinden birçok mühendis ve bilim adamının Gaziantepe gelerek AMATEM hakkında bilgi aldığını aktaran Şahin, AMATEMin tamamlanması durumunda Gaziantepe ve yöre halkına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.
     Merkezde yapılması gereken tedavilerinin hepsinin altyapısının hazırlandığını aktaran Şahin, şöyle devam etti:
     O altyapıya uygun bir sistem kurulacak. Oluşan sisteme de uzmanlar entegre edilecek. Allahın izniyle, Türkiyenin değil bölgenin, belki de dünyanın en önemli merkezini burada kuruyoruz. Mali olarak da çok ciddi bir külfetli bir çalışma. İlimiz göç aldığı için risk faktörü gerçekten çok yüksek. Ben mahalleleri geziyorum. Hiç tahmin etmediğim şekilde aileler, anneler geliyor, bağımlı çocukları olduğunu belirterek tedavi ettirmek istiyorlar. Bu merkez faaliyete geçtiği zaman bizim hiçbir şeye ihtiyacımız kalmayacak.
     Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de merkezin 17 bin metrekare alan üzerinde kurulduğunu, 72 odadan oluşan merkezin 58 yatak kapasiteli oluştuğunu belirtti.
     Böyle bir merkezi şehir merkezinde bir mahalleye yapmanın uygun olmayacağını düşündükleri için ilin dışında bir noktaya yaptıklarını anlatan Güzelbey, 58 hasta kapasitesine sahip olması planlanan bu merkezde tedavi görecek hastaların adaptasyonlarını kolaylaştırmak amacıyla mekanı tek katlı olarak planladık. Merkezde çift yataklı 19 oda, 10 yataklı detoks odası ve 10 yataklı yoğun bakım ünitesi yer alacak dedi.
     Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi ve Münir Onat Gençlik Merkezini de ziyaret eden Şahin, burada çocukların yaptıkları el işlerini inceledi. Çocuklarla yakından ilgilenen Şahin, bu çocukların hayata kazandırılması için herkese görevler düştüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER