Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -Bu konuya (AK Partideki 3 dönem kuralı) bizim son dönemimiz, biz ne olacağız şeklinde bir endişeden daha çok, son ana ve son güne kadar, son dakikaya kadar işimizi nasıl iyi yaparız, milletin


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Partideki 3 dönem kuralına ilişkin olarak, Bu konuya bizim son dönemimiz, biz ne olacağız şeklinde bir endişeden daha çok son ana ve son güne kadar, son dakikaya kadar işimizi nasıl iyi yaparız, milletin emanetinin hakkını nasıl veririz diye bakıyoruz dedi.
     Şahin, AK Parti il binasında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile düzenlediği 61. AK Parti Hükümetinin 07.07.2011-07.07.2012 Gaziantep İcraatları konulu basın toplantısında, halka bir yılın hesabını vermek üzere toplantıda olduklarını ifade ederek, Gaziantepin yasamada en güçlü şekilde temsil edildiğini, parlamentoda devam, uyum ve katılım konusunda da çok güçlü bir yıl geçirdiğini söyledi.
     Türkiyenin dünyadaki bütün krizlere rağmen büyüyebilme kapasitesini artırdığını, uluslararası kriterlerde yoksulluğu en iyi azaltan ülkelerden birisi olduğunu anlatan Şahin, Gaziantepin ekonomik olarak Türkiyenin iki katı büyümeye devam ettiğini vurguladı.
     Şahin, Ben değil biz diyerek, tam bir takım halinde bir yılımızı geçirdik. Birçok projemiz devam ediyor diye konuştu.
     Gaziantepte bir yılda neler yaptıklarını anlatan Şahin, kurulacak büyük şehir hastanesinin 2012 yılında temelinin atılacağını, sağlıkta 2013 yılı yatırım programı talebinin 18 milyon TL olduğunu bildirdi.
     2011-2012 yıllarında milli eğitim müdürlüğüne ayrılan ödeneğin 286 milyon TL olduğunu, son 10 yılda verilen büyük destekler sonucunda okullaşmada Türkiye ortalamalarını yakaladığını belirten Şahin, Ama hepimizin üzüldüğü sınav sonuçları neden bu kadar çabaya rağmen istediğimiz sonuçta olmuyor... Bunun çok boyutlu nedenleri var. Eğitimle ilgili yaptığımız çalışmaların sonucunu almak için biraz sabretmek gerekiyor. Biz büyük bir gayretle bu altyapı imkanlarını çalışmaya devam ediyoruz dedi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak Gaziantepte eksiklerini tamamlama kararı aldıklarını açıklayan Şahin, eski Tekel binasının yerine bakanlığın il binasını, 140 dönüm arazi üzerinde de sosyal politika kampüsü yapacaklarını kaydetti.
     Son bir yıl içinde çiftçilere tarımsal destekler için 86 milyon TL ödeme yaptıklarını bildiren Şahin, Gaziantepe ulaşımda da çok ciddi proje bedeli ödendiğini ifade etti.
    
     -Yeni stadyum-
    
     Şahin, Gaziantepe yapılacak yeni stadyuma ilişkin şunları kaydetti:
     Stadyumla ilgili ilk söylediğimiz yeri kot farkından dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığımız kabul etmedi. O zaman yeni bir yer bulalım dedik. Bu ekip hemen çalıştı. Şu anda bulduğumuz yer eski yerden çok daha doğru ve güzel bir yer oldu. Proje de tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanımız, şu ana kadar yaptığımız en güzel projelerden birisi oldu dedi. Yaklaşık 150 trilyonluk maliyeti olan stadyum. İnşallah bütün stadyumlarla beraber ihaleye gidiyoruz.
     Yeni stadyumun Beylerbeyi Semtinde olacağını açıklayan Şahin, stadyumun 2,5-3 yıl içinde tamamlanacağını belirtti.
    
     -3 dönem kuralı-
    
     Bir gazetecinin, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında 3 dönemle ilgili bakanların durumunun görüşüldüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyin de tekrar aday olmayacağının söylendiğini belirterek, bunu nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Bakan Şahin, şunları kaydetti:
     Merkez Yürütme Kurulunda değilim. Böyle bir konuşma olup olmadığını bilmiyorum. Bu bizim iç tüzüğümüzün bir gereği. Sayın Başbakanımız da açıkladı, 30 Eylülde yapılacak kongre benim en son adaylığım olacak dedi. Ben bunun doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Çünkü insan kaynağı üreten bir mekanizmamız var. İnsanların kendine verilen görevi şerefiyle, namusuyla güzel şekilde yapıp, bırakıp ve yeni gelecek arkadaşlara teslim etmesi gerekiyor. Bu konuya bizim son dönemimiz, biz ne olacağız şeklinde bir endişeden daha çok son ana ve son güne kadar, son dakikaya kadar işimizi nasıl iyi yaparız, milletin emanetinin hakkını nasıl veririz diye bakıyoruz. Çünkü hayat fani, makamlar fani. Önemli olan bize verilen makamın hakkını vermek.
     Sayın Başkanımızın belediye başkanlığı adaylığıyla ilgili benim şahsi kanaatim, Sayın Başkanımızın devam etmesidir diyen Şahin, burada son kararı halkın vereceğini söyledi.
    
     -Aday değilim-
    
     Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de 2004 seçiminde belediye başkanı seçildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:
     Benim yazılı seçim beyannamemde şöyle bir cümle vardı, ben koltuğa oturup kalkmayanlardan olmayacağım, ben en fazla 2 dönem belediye başkanlığı yapacağım demiştim. İnsanlar verdiği sözü tutmalıdır. Ben öyle siyasetin gereği esen rüzgara göre yön değiştirenlerden veya yağmur nereye yağarsa tarlayı oraya kuranlardan değilim. Verdiğim kararın daima arkasında dururum. Yanlış bile olsa geri adım atmam. 2004 yılında benim verdiğim öz kararım gereği ben bu yıl aday değilim.
     Toplantıya, AK Parti milletvekilleri de katıldı.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER