Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -Makamlar millete hizmet etme yeridir. Büyüdükçe de hizmet etme alanı genişliyor. Yoksa bu makamlar enaniyetin, hırsın, nefsin yükseldiği makamlar değil


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Makamlar millete hizmet etme yeridir. Büyüdükçe de hizmet etme alanı genişliyor. Yoksa bu makamlar enaniyetin, hırsın, nefsin yükseldiği makamlar değildir
     Şahin, Gaziantepte bir otelde düzenlenen sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantısında yaptığı konuşmada, bir ülkenin demokratik derinliği ve demokratik olgunluğunun, o ülkedeki sivil toplum kuruluşlarının hem nicelik hem nitelik bakımından gücüne bağlı olduğuna dikkati çekti.
     Bir şehrin gelişiminin, her bakımdan etkin ve yetkin olmasının, kentteki sivil toplum ağının gücüne de bağlı olduğunu belirten Şahin, biz yaptık oldu anlayışıyla değil, hep beraber, sorunları bilenlerle gelin bunu beraber çözelim anlayışıyla çalıştıklarını ve bunu 10 yıldır yaptıklarını vurguladı.
     Düzenlenen istişare toplantısında şehrin bütün temsilcilerinin bulunduğunu ifade eden Şahin, Türkiyenin büyük hedeflerine ulaşabilmesi için sivil toplum kuruluşlarıyla diyalog ortamını genişletmesi gerektiğini kaydetti.
    
     -Bu şehir hem bölgenin hem ülkenin yüz akı
    
     Gaziantepin, şehirlerden bir şehir olmadığını ifade eden Şahin, şöyle devam etti:
     Bu şehir hem bu bölgenin hem ülkenin yüz akı. Aynası, kapısı. Hakikaten bu şehirden çıktığım zaman Gaziantepin milletvekiliyim, bakanıyım dediğim zaman, bana nasıl baktıklarını görüyorum. Bunu birlikte başardık. Gıptayla, imrenerek hep Gaziantep farklı diye başlıyorlar. İşte geçen gün sanayi odamız ihracat değerlerini açıkladı. Türkiye ne kadar büyüyorsa Gaziantep ondan daha fazla büyüyor. Büyüyebilmeyi başarıyor. Tabii büyümek, beraberinde yeni sorunları getiriyor. Çok daha farklı sorunlarla karşı karşıyayız. Olacak ancak biz de onun için buradayız.
     Bakan Şahin, insanoğlunun sorunları çözme kapasitesini geliştirerek yoluna devam ettiği sürece sorunlarını arkada bırakacağını dile getirdi.
     Enerjimizle, gücümüzle birbirimize vereceğimiz destekle şehrim, ülkem için çocuklarım, torunlarım için ben ne yapabilirim- demek için buradayız. Sivil toplum da her babayiğidin yapacağı iş değil. Gönüllülük gerektiren bir iş diyen Şahin, yüreğinde memleket ve vatan sevgisi olanların sivil toplumcu olabileceğini ifade etti.
     Fatma Şahin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini tebrik ederek, Makamlar millete hizmet etme yeridir. Biz sizin hizmetkarınızız. Bundan sonra da devam edecek. Büyüdükçe de hizmet etme alanı genişliyor. Yoksa bu makamlar enaniyetin, hırsın, nefsin yükseldiği makamlar değil. Bizim aldığımız ahlak ve terbiye size daha çok hizmet edebilme alanını genişletiyor diye konuştu.
     Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.
     Toplantıya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Şamil Tayyar, Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Vali Erdal Ata, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı (GTO) Mehmet Arslan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Caner Baysal - Kemal Karagöz / Sevil Çelik
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER