Aile ve Sosyal Politikalar İletişim Merkezi

Aile ve Sosyal Politikalar İletişim Merkezi açılışı (2) -Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: -Türkiye gelişiyor, Türkiye büyüyor, Türkiye yoksuluna, sosyal açıdan dezavantajlı olan bütün kesimlere sahip çıkıyor (Fotoğraflı-Görüntül


GAZİANTEP (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye gelişiyor, Türkiye büyüyor, Türkiye yoksuluna, sosyal açıdan dezavantajlı olan bütün kesimlere sahip çıkıyor dedi.
     Bakan Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar İletişim Merkezinin açılışında, hükümet olarak bir yandan girişimci dostu, sanayici dostu üretimi, istihdamı desteklerken, bu yolla yoksulluğu azaltmaya çalışırken, bir yandan da herkesin refah seviyesini yükseltmeye çalıştıklarını söyledi.
     Çaresizlerin çaresi, kimsesizlerin kimsesi olmak durumunda olduklarını vurgulayan Şimşek, Zaten bizim inancımız, bizim felsefemiz bunu gerektiriyor dedi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin liderliğinde bu alanda muazzam bir hizmet ve ivme söz konusu olduğunu ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:
     Ben canı gönülden Fatma bacımı tebrik etmek istiyorum. Çünkü bir çok yenilikçi, yeni hizmeti devreye sokuyor. Bu da onlardan bir tanesi. Türkiyenin herhangi bir yerinden ihtiyacı olan, sıkıntısı olan birinin, özellikle de sosyal açıdan dezavantajlı olan kesimlerin bir yardım eline, en azından bir merkeze ulaşabilmesi Türkiye açısından çok önemli.
     Şimşek, Türkiyenin fakirliği azaltmada çok mesafe kat ettiğini dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bakmayın yani, yok bilmem dört kişilik ailenin geçimi şöyle... Ama dünyanın standartları var. Şöyle söyleyeyim size, Birleşmiş Milletler diyor ki, günde 1 doların altında gelirle yaşayan dünyada yaklaşık hala 900 milyon, 1 milyar kişi var. Türkiyede çok şükür 2004 yılından bu yana hiç kimse yok. Bu birinci değer. Yine 2 dolar 15 sentin altında yaşayan kişi sayısı Türkiyede o da sıfır civarında, 0,2ye düşmüştü.
     10 yıl önce vatandaşlarımızın yüzde 3ünden fazlası bu noktadaydı. Ama daha önemli ve kendileri için en üst eşit değer olan, günde kişi başına 4 dolar 30 sentin altında gelir elde eden kaç kişi var diye bakıldığında dünyada nüfusun büyük bir kısmı bu kesime giriyor. Türkiyede 2002 yılında nüfusun yaklaşık olarak yüzde 30undan fazlası günlük 4 dolar 30 sentin altında bir gelirle geçinmek zorunda kalıyordu. Çok şükür bugün biz bu oranı yüzde 3,5lere kadar düşürdük. İnşallah önümüzdeki orta vadede bunu da sıfırlayacağız. Türkiye gelişiyor, Türkiye büyüyor, Türkiye yoksuluna, sosyal açıdan dezavantajlı olan bütün kesimlere sahip çıkıyor.
    
     -Engelliler için ayrılan kaynak
    
     Şimşek, 10 yıl önce bütün engelliler için Türkiyede bütçeden ayrılan payın 50 milyon lira olduğunu, 2013 yılında bu rakamın 7 milyar liraya yükseltileceğini aktardı.
     Şimşek, Bu aslında Türkiyenin geldiği noktayı göstermesi açısından önemli. Ama hükümetimizin, Başbakanımızın ve çok değerli bakanımızın bu konudaki hassasiyetlerini de ortaya koyması açısından son derece önemli diye konuştu.
     Turkcellin bugün 3G ile verdiği internet hızının, Amerikada yeni nesil olarak adlandırılan 4Gden daha hızlı olduğunu belirten Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bizim bankacılık sektörü de böyle. Samimi olarak söylüyorum, bugün bankacılık sektörünün Türkiyede geldiği nokta, verdiği hizmetler, teknolojik altyapı, beşeri sermaye kalitesi anlamında inanın, ben Londra Finans Merkezinde, New York Finans Merkezinde çalıştım, Türkiye kat kat daha iyi. Ha çok sonradan geliyoruz ama bir başladık mıydı çok şükür muazzam bir şekilde biz bu yarışta mesafe katediyoruz. Turkcelle de yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. İnşallah ihtiyacı olan herkese çok daha fazlasıyla elimizden geldiğince ulaşacağız. Kendilerine hizmetkarlık fonksiyonumuzu daha iyi bir şekilde yerine getireceğiz. Biz milletimizin hizmetkarıyız.
    
     -Turkcell Üst Yöneticisi Ciliv
    
     Açılışta bir konuşma yapan Turkcellin Üst Yöneticisi (CEO) Süreyya Ciliv de teknolojinin bir bölgenin kalkınmasında önemli rol oynadığını belirtti. Teknolojiyi kullanarak insanları bilgiye ulaştırdıklarını ifade eden Ciliv, bugün Gaziantep ile birlikte yurt içinde 15 çağrı merkeziyle hizmet verdiklerini dile getirdi.
     Sundukları hizmetlerle insanların ve kurumların hayatında fark yarattıklarını kaydeden Ciliv, iyi niyetle ve büyük bir gayretle Türkiyeye katkıda bulunmaya devam ettiklerini söyledi.
     Artık Türkiyenin zamanı diyen Ciliv, Türkiyenin son 10 yılda büyük gelişmeler kaydettiğini, ancak daha yapacak çok iş olduğunu vurguladı.
     Gaziantep Valisi Erdal Ata da merkezin hayırlı olmasını diledi.
     Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, merkez gezildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, merkezdeki incelemeleri sırasında Diyarbakırdan merkezi arayan bir kadınla görüştü.
    
     -İletişim Merkezi
    
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Turkcell Global Bilgi işbirliğiyle Gaziantepte açılan merkezde, şartlı nakil transferi, engelli maaşı, yaşlılık aylığı, engelli yakın aylığı, muhtaç engelli aylığı, silikosiz hastalığı aylığı, aile yardımı, çocuk hizmetleri, kadınlara yönelik hizmet, özürlü hizmetleri, aile hizmetleri, yaşlı hizmetleri, erkeğe yönelik hizmetler, toplum hizmetleri, özel amaçlı yardımlar, şehit ve gazi hizmetleri konularına yönelik, arayanlara bilgi ve destek verilecek.
     Engelli çalışanların hayatlarını kolaylaştıracak unsurların da göz önüne alınarak inşası yapılan merkezde panoramik asansör, görme engelliler için yürüme yolu, engelli rampası, engelli tuvaleti, kaydırmaz bant şerit, engelli tutunma barı bulunuyor.
     İletişim merkezinde , Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk, Özürlü, Yaşlı ve Şehit Yakınları ile Gazilerimize Yönelik Danışma Hattı ile Alo 144 Sosyal Yardım Hattı üzerinden gelen tüm çağrılara cevap verilecek.
     Vatandaş temsilcilerinin yüzde 30unun engellilerden oluştuğu iletişim merkezi, toplam 101 çalışanıyla hizmet sunacak.
     Merkezin açılışına AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile davetliler katıldı.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Kaan Bozdoğan / Sevil Çelik
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar İletişim Merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER