AK Partinin Halk Günü uygulaması

AK Partinin Halk Günü uygulaması -AK Parti Milletvekili Can: Kürtaj bir doğum kontrol aracı değildir


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, kürtaj ve sezaryen tartışmalarına yönelik, Kürtaj bir doğum kontrol aracı değildir dedi.
     Can, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen Halk Günü etkinliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni çıkan eczacılık kanunuyla ilgili, ziraat odalarının zirai ilaçların eczanelerde satılmasına yönelik eleştirilerinin olduğunu hatırlattı.
     Yeni çıkan 6197 sayılı kanunun daha öncede 1953 yılında çıktığını ve o zamandan beri eczanelerin zaten zirai ilaç satabildiklerini ifade eden Can, şöyle konuştu:
     Son çıkan kanunla zirai ilaçların sadece eczanelerde satılabileceği gibi bir algı oluştu ancak böyle bir şey yok. Bunu eczaneler de satabilir, zirai ilaçları satmak isteyenlerde satabilir. Burada bir yanlış anlaşılma oldu. Ayrıca eczanelerde ilaçlar ayrı bir rafta, bebek mamaları ayrı bir rafta zirai ilaçlar ise ayrı bir rafta durur. Onun için bunların karışması söz konusu değil.
     Can, Odunpazarı Belediyesinin küçük sanayi, Gündoğdu Mahallesi, Erenköy bölgelerinde kentsel dönüşüm alanının olduğunu, buralarla ilgili Altyapı Hizmetleri Genel Müdürlüğüyle yapılan görüşmeler sonucunda kentsel dönüşümün küçük sanayi ya da Gündoğdu Mahallesinde en kısa sürede başlayacağını bildirdi.
     -Kürtaj bir doğum kontrol aracı değildir-
    
     Bir gazetecinin Türkiyenin gündeminde kürtaj ve sezaryen tartışmaları var, Eskişehirin bir kadın milletvekili olarak siz bu konuda ne söylemek istersiniz sorusu üzerine Can, kürtaja karşı olduğunu kaydetti.
     Can, doğum kontrol alanında bir çok yöntemin olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:
     Kürtaj bir doğum kontrol aracı değildir. Bebek ana rahmine düştükten sonra bana göre alınmaması gerekiyor. Ama bebek annenin sağlığını etkiliyorsa kürtaj yapılabilir. Ya da bir kadın tecavüze uğramış ise kararı kendisi vermeli. İsterse kürtaj yapılabilir veya doğurup bebeği sosyal hizmetlere de verebilir. Sezaryen konusunda ise bu bir ameliyattır. Normal doğum yerine niye bir ameliyat yapılsın- Avrupada sezaryen doğum oranı yüzde 15-20 civarında, bizim ülkemizde ise yüzde 40 civarında. Normal doğum en doğrusu.
     Can, TCDD ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin Eskişehire yeni yapılacak gar yeriyle ilgili protokol imzalamak üzere olduklarını, garın Enveriye bölgesine yapılacağını söyledi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Partinin Halk Günü uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER