AK Parti 8. Bölge Yerel Yönetimler

AK Parti 8. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı -Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Biz, hayatı geri götürmeye değil ileri götürmeye çalışıyoruz. İnsanların kılığıyla, kıyafetiyle uğraşmıyoruz -Kimsenin yediğine, içtiğine müdahale etmi


İZMİR (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, hayatı geriye değil ileriye götürmeye çalıştıklarını belirterek, İnsanların kılığıyla, kıyafetiyle uğraşmıyoruz. Kimse insanların kılığıyla, kıyafetiyle uğraşmasın istiyoruz. Kimse kardeşliği bozmasın istiyoruz. Çünkü barışın olduğu yerde gelişme olur dedi.
     Günay, Balçova Termal Otelde düzenlenen AK Parti 8. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısında yaptığı konuşmada, İzmirin EXPO 2020 adaylığı çalışmaları kapsamında dün Pariste başarılı bir sunum yaptıklarını anlattı.
     İzmirin bu kez daha zorlu bir yarışta olduğunu belirten Günay, EXPO 2020ye aday olan şehirlerin hepsinin de iddialı olduğunu, bu kentlerin kendi coğrafyalarından oy alma ihtimalinin bulunduğunu dile getirdi.
     İzmirin sonraki turlara kalması halinde çok şanslı olduğunu vurgulayan Bakan Günay, İzmir gerçekten bütün şehirler arasında eski ve yeni dünyanın merkezinde çok önemli bir şehir. Böyle bir merkezde bizim her adımımızı dikkatli atmamız ve olumlu puanlarla çıkmamız gerekiyordu. Toplantı başkanı da İzmirin yüksek seviyeli sunum yaptığını söyledi. Haziranda bir sunum daha yapacak ve kasımdan sonra bir sonuca varacağız. Etik dışı yöntemler kullanılmazsa İzmirin bu yarıştan başarılı çıkması gerekiyor. İzmir alırsa unutulmayacak bir başarıyı dünyaya sergileyeceğiz diye konuştu.
    
     -Kanatlı Denizatı Broşu 1 ay içinde Türkiyeye gelecek-
    
     Kısıtlı bütçe ile önemli işlerin altından kalkmaya çalıştıklarını vurgulayan Bakan Günay, AK Partinin kerametinin milletin kazancını millet için kullanması olduğunu ifade etti.
     Günay, Türkiyeden kaçırıldıktan sonra Almanyada olduğu tespit edilen Kanatlı Denizatı Broşunun 1 ay içinde Türkiyeye geleceğini, 1-2 yıl sonra da yeni yapılacak Uşak Müzesinin en değerli yerinde sergileneceğini dile getirdi.
    
     -Kimse insanların kılığıyla uğraşmasın istiyoruz-
    
     Türkiyeyi geliştiren hareketlerin Egede başladığını, AK Partinin genelde gösterdiği başarıyı bu bölgede de yukarı taşıması gerektiğini işaret eden Günay, şöyle konuştu:
     Kendimizi topluma anlatmak ve her kesime ulaşmak konusunda yeterince gayret gösteriyor muyuz- Bunu sorgulayalım. Egeden iyi sonuç almamız gerekiyor. Yerel seçimlerde teşkilatlardaki arkadaşlarımız eşimizi dostumuzu listelere yazmayalım, bu işin ekmeğini millete bırakalım. Biz, hayatı geri götürmeye değil ileri götürmeye çalışıyoruz. İnsanların kılığıyla, kıyafetleriyle uğraşmıyoruz. Kimse insanların kılığıyla kıyafetiyle uğraşmasın istiyoruz. Kimsenin yediğine, içtiğine müdahale etmiyoruz. Kimse de müdahale etmesin istiyoruz. Türkiyenin geleceğine borcumuz var. Biz kimsenin diline, dinine karışmıyoruz. Kimse kardeşliği bozmasın istiyoruz. Çünkü barışın olduğu yerde gelişme olur. Kavganın olduğu yerde ne ekonomi, ne kültür gelişir. Bizim istediğimiz barıştır.
    
     -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel-
    
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ise sadece seçimlerde değil her gün, her saat sınavda olduklarını bilerek çalıştıklarını belirtti.
     AK Partinin projeleriyle ülkeye daha büyük hizmetler yapılacağını dile getiren Türel, şunları kaydetti:
     Büyükşehir Yasasına bir bakıyorsunuz muhalefet federalizm geliyor diyor. Oysa biz belediyelerimizin yetkilerini artırmanın dışında düzenleme yapmıyoruz. Biz yerel yönetim reformunu yapıyor iken hiç de hak etmediğimiz eleştirilere maruz kalıyoruz. Aslında muhalefet bozuk plak gibi aynı şeyi söylüyor. Siyaset üretemedikleri için bol bol aynı senaryolarla halkı korkutmaya çalışıyorlar. Biz bu filmi daha önce de görmüştük. Bugün Türkiyeyi bölüyorsunuz diyenler, yarın bizi neden büyükşehir yapmadınız diyecekler.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber AK Parti 8. Bölge Yerel Yönetimler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER