AK Parti Ağrı Milletvekili Yıldız:

AK Parti Ağrı Milletvekili Yıldız: Ağrı heyeti olarak, 7 bakanımızla önemli görüşmeler yaparak kentimizin istek ve sorunlarını ilettik


AĞRI (A.A) - AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, Ağrı heyeti olarak, 7 Bakanımızla önemli görüşmeler yaparak kentimizin istek ve sorunlarını ilettik dedi.
     AK Parti Ağrı Milletvekili Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Fatma Salman Kotan ile Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan ve Belediye Başkanı Hasan Arslandan oluşan bir heyetle, hafta boyunca Ankarada 7 bakanla görüştüklerini ifade etti.
     Yıldız, bakanlarla yaptıkları görüşmelerde Ağrıya ilişkin çeşitli sorun ve talepleri ilettiklerini ayrıca TOKİ Başkanı ve TRT Genel Müdürünü de ziyaret ettiklerini belirtti.
     Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile yaptıkları görüşmede Gürbulak Sınır Kapısına ilişkin sorunların dile getirildiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yapılan görüşmede ise Yazıcı Barajı yolunun asfaltlanarak çevresinde rekreasyon alanı yapılması ve mesire alanı oluşturulmasını talep ettik. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ile yaptığımız görüşmelerde Ağrıya bütçe döneminde aktarılan ödeneklerin bir an önce gönderilmesini talep ettik. Yıl sonu itibariyle ilave ödeneklerin tahsisini de Bakanımızdan istedik. Ağrıda kurulması planlanan çağrı merkezi, yapılacak Vali Konağı ve Doğubayazıtta yapılması düşünülen tır parkının yeri ile ilgili görüşmeler yaptık. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmazdan geçen yıl başlanan ve bu yıl devam eden köy yollarının sıcak asfaltla kaplanmasına devam edilmesi ve bakanlığın bu konuda desteğini sürdürmesini istedik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekere bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle Ağrı çiftçisinin zora düştüğünü iletti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ağrıda açılan dava nedeniyle yarım kalan Kültür Merkezinin tamamlanması, İshak Paşa Sarayının restorasyonunun tamamlanması ve Ağrıda müze açılması konularını görüştük. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaza Orduevi ve askeri lojmanların belediyeye devredilmesi halinde TOKİ işbirliği ile Ağrıya Kent Meydanı kazandıracağını aktardık.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber AK Parti Ağrı Milletvekili Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER