AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: -BDPli milletvekillerinin teröristlerle görüşmesi, yasama dokunulmazlığı kapsamına girmeyen bir suçtur


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, BDPli milletvekillerinin teröristlerle görüşmesi, yasama dokunulmazlığı kapsamına girmeyen bir suçtur dedi.
     Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, bazı BDPli milletvekillerinin PKK terör örgütü üyeleriyle buluşmasının vahim bir olay olduğunu belirtti.
     Bu durumun demokrasiyle, hak arama özgürlüğüyle bir ilgisinin olmadığını ifade eden Tunç, şunları kaydetti:
     BDPli milletvekillerinin teröristlerle görüşmesi, yasama dokunulmazlığı kapsamına girmeyen bir suçtur. Bu davranış, şiddeti onaylayan ve teröristlerle işbirliği görüntüsü vermektedir. Anayasanın 83. maddesi açıktır. Yasama dokunulmazlığı kuralının iki istisnası bulunmaktadır. Bunlardan ilki, ağır cezayı gerektiren suçüstü hali, diğeri de seçimden önce soruşturmasına başlanmış olmak kaydıyla anayasanın 14. maddesindeki durumlardır. BDPli milletvekillerinin teröristlerle görüşmeleri, onları işlemiş oldukları suçları nedeniyle tebrik edip, sarmaş dolaş olmaları, teröristlerin suçlarına ortak olmaktır. Bu bir ağır cezayı gerektiren suçüstü halidir. Anayasada belirtilen yasama dokunulmazlığı kapsamı dışındadır. Kaldı ki ilgili Cumhuriyet savcıları da gerekli soruşturmaları başlatmışlardır. Dokunulmazlığın kaldırılması için TBMMye fezleke göndermeye gerek olmadan milletvekilleri hakkında soruşturma ve kovuşturma devam edecektir.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER