AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: -Bartın, AK Parti iktidarıyla birlikte büyümesini hızlandırmış ve devam eden yatırımlarla da geleceği parlaktır


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın, AK Parti iktidarıyla birlikte büyümesini hızlandırmış, devam eden yatırımlarla da geleceği parlaktır dedi.
     Tunç, Bartının il oluşunun 21. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kentin il olduğu 1991den 2002 yılına kadarki 10 yıllık dönemin, ülkede siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü yıllara denk geldiğini belirtti.
     Kamu yatırımlarının yetersiz olması ve ekonomik krizlerin ilin büyümesini engellediğine işaret eden Tunç, şunları kaydetti:
     2002 yılında AK Parti iktidarı ile ülkemizde sağlanan siyasi istikrar ve ekonomik kalkınma hamlesi sayesinde ilimiz kamu yatırımları açısından üzerine düşen payı aldı ve bugüne kadar 800 milyon lirayı aşan bir kamu yatırımına sahne oldu. Sürekli göç veren ilimizde iktidarımız ile birlikte göç durdu. Şu anda devam eden kamu yatırımlarının tutarı 1 milyar 186 milyon lirayı aştı. Geçmiş yıllarda sosyal ve ekonomik gelişmişlik sıralamasında sonlarda yer alan bir il olan Bartın, gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla 48. sıraya yükseldi. Bu yıl üniversite sınavlarında iller arasında puan ortalaması en yüksek il olmayı başararak ülke birinciliğini elde ettik. İlimiz, devam eden yatırımlarla bölgesinde cazibe merkezi olmaya adaydır. Bartın son 10 yılda AK Parti iktidarıyla birlikte büyümesini hızlandırmış, il hüviyetini kazandıran yatırımlara sahne olmuştur, devam eden yatırımlarla da geleceği parlaktır.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER