AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: -2012 hükümet icraatlarının zirveye çıktığı bir yıl oldu


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 2012 hükümet icraatlarının zirveye çıktığı bir yıl oldu dedi.
     Tunç, Varol Otelde düzenlediği basın toplantısında, iktidarları döneminde ülke genelinde demokrasiden ekonomiye, eğitimden sağlığa kadar önemli gelişmelerin yaşandığını belirterek, bu gelişme ve kalkınma hamlesinden Bartının da fazlasıyla nasibini aldığını söyledi.
     2012 hükümet icraatlarının zirveye çıktığı bir yıl oldu diye konuşan Tunç, kentte devam eden kamu yatırımı tutarının 1 milyar 186 milyon lira olduğunu belirtti.
     Tunç, şöyle devam etti:
     Ülkemizin 2002 öncesinde sadece 1 milyar dolar için IMF kapılarında hangi durumlara düştüğünü hatırladığımızda, 190 bin nüfuslu Bartına yapılan bu yatırımın önemi daha iyi ortaya çıkmaktadır. Bartını büyütecek ve geliştirecek en önemli unsur üniversitemizdir. 2008de kurulan Bartın Üniversitesinin bin 200 dönümlük yeni yerleşke alanındaki inşaatlar yapılmaya başlandı. Yine fakülte binalarının ihalesi de TOKİ tarafından Ocak ayında yapılacak. Önümüzdeki yıl, aynı alanda bin kişilik yeni öğrenci yurdu inşa edeceğiz. İlk ve orta dereceli eğitimde de önemli yatırımlarımız oldu.
     Ulaşımda da Amasra ve Kurucaşile ilçemize ulaşımı sağlayacak tünel inşaatlarının yapımı sürüyor. Bin 75 metre uzunluğunda ve 800 metresi tamamlanan Amasra tünelini 2013de ulaşıma açmayı planlıyoruz. Bartın ile Amasrayı tünelle birleştirmek 10 yıl önce hayal bile değilken gerçek oldu. Sağlıkta ilçe ve beldelerimize hastane ve aile sağlığı merkezlerinin yanında Bartına da 400 yataklı hastane kazandırıyoruz. Proje çalışmaları devam eden hastane inşaatına da 2013de başlamayı hedefliyoruz.
     Tunç, kenti hava kirliliğinden kurtaracak doğalgaz çalışmalarının da sürdüğünü anımsatarak, 2012 yılı için yapılması planlanan 30 kilometrelik doğalgaz alt yapı çalışmasının ancak 10 kilometresinin yapılabildiğini kaydetti.
     Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, Merkez İlçe Başkanı Regaip Bayraktar ile il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER