AK Parti Çatak İlçe Teşkilatı İstişare

AK Parti Çatak İlçe Teşkilatı İstişare Toplantısı


VAN (A.A) - AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, AK Parti Çatak İlçe Teşkilatı istişare toplantısına katıldı.
     Toplantı için Çataka giden AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, burada ilçe esnafı ve vatandaşları ziyaret etti.
     Çatak İlçe Teşkilatı İstişare Toplantısına katılan Çitfçi, burada yaptığı konuşmada, AK Partinin en önemli farkının dinamik bir yapıya sahip olması olduğunu söyledi.
     Dün, dile getirilmekten dahi korku duyulan konular, bugün hayata geçirildi. Kuran ve Siyer dersleri seçmeli ders olarak okutulduğu gibi aynı zamanda anadilde seçmeli ders uygulaması hayata geçirildi. AK Parti, Türkiyenin demokrasi sorunlarını çözme yolunda birçok ilerleme kat ettiği gibi bundan sonra da yeni Anayasa ile birlikte İnşallah çok daha ileri demokrasi standartlarını oluşturacak ve böylece Türkiyenin geleceğini daha emin adımlarla inşa edeceğiz diyen Çiftçi, Çatakta 2011-2013 yılları arasında 68 derslik ve 13 lojman yapıldığını, ilçe için çok önemli olan ve iki ülkenin sınır kapısını birbirine bağlayan çevre yoluna devam edildiğini hatırlattı.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın büyük bir risk alarak çözüm sürecini başlattığını aktaran Çitfçi, şöyle konuştu:
     Büyük bir irade göstermiş ve çok önemli samimi adımlar atmıştır. Bundan dolayı çok olumlu bir noktaya gelinmiştir. AK Parti bu işin ulusal ve uluslararası boyutunu birebir takip etmektedir. Bizim arzumuz bu sorunun ülke gündeminden çıkması ve ülke genelinde kardeşliğin pekişerek, bundan sonra binlerce yıl bir arada yaşayacağımız bir ülkenin oluşmasıdır. Bu sorunun çözülmesini istemeyen birçok odak vardır. Bunlar da çok iyi biliyorlar ki bu sorun ortadan kalktığında onlarında varlık sebebi de ortadan kalkacaktır ama bunlara rağmen AK Parti olarak biz inandığımız, bildiğimiz yoldan emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz. Ben bütün Çatak halkından gerek dualarıyla, gereke de söz ve davranışlarıyla bu sürece destek vermelerini diliyorum.
     Çiftçi, konuşması sonrası ilçe sakinlerinin sorun ve taleplerini dinleyerek, notlar aldı.
     Beraberindeki heyetle birlikte İlçe Kaymakamlığını ziyaret eden Çiftçi, Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel ile makamında bir süre sohbet etti.
     Ardından İlçe Belediye Başkanlığında Başkan Emin Babur ile bir araya gelen AK Parti heyeti, daha sonra ilçeden ayrıldı.
     Ziyaret programına, AK Parti İl Başkan Vekili Abdulhekim Karabıyık, Çatak İlçe Koordinatörü Nusret Uçak, Merkez İlçe Başkanı Abdülmenaf Keyifli ve il yönetim kurulu üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber AK Parti Çatak İlçe Teşkilatı İstişare Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER